onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Rekordåret på börsen gav Fogel & Partners imponerande lyft – delar ut 19 miljoner kronor

Publicerad: 27 maj 2022, 09:19

Anders Fogel, grundare och vd av Fogel & Partners.

Fogel & Partners nisch inom finansiell kommunikation gav rejält utslag under 2021. Ett år då bolaget nästan dubblerade omsättningen och ökar vinsten med 110 procent. Den starka utvecklingen gör att byråns delägare plockar ut en saftig utdelning på 19 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Fogel & PartnersAnders FogelNyheter

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


2021 innebar ett rekordår i antalet börsnoteringar. På Stockholmsbörsen gjorde över 120 bolag gjort entré på listorna. För Fogel & Partners innebar utvecklingen en jackpott.
Bolaget har sedan länge varit specialiserade på investor relations och finansiell kommunikation. Den färska årsredovisningen för fjolåret visar att omsättningen ökat till 60,3 miljoner kronor (35,5 mkr), en nivå långt över byråns tidigare verksamhetsår.

”Räkenskapsåret 2021 var ett år med hög aktivitet med flertalet börsnoteringar, transaktioner och kapitalanskaffningar. Denna aktivetetsnivå gynnade Fogel & Partners som är en ledande aktör inom området för transaktionskommunikation.”, skriver bolaget i en kommentar.  

Rörelseresultatet mer än fördubblades till 27,7 miljoner kronor (13,2). Under verksamhetsåret låg medeltalet anställda kvar på 13 personer.

I årsredovisningen framgår att bolaget har gjort en utdelning på 19 miljoner kronor. Den tilltagna utdelningen motiveras i årsredovisningen av att bolaget har tillräckligt med kassa. Det egna kapitalet uppgick efter utdelningen till 23,1 miljoner kronor.

”Styrelsen finner att full täckning finns för bolagets bundna egna kapital efter den föreslagna vinstutdelningen. Styrelsen finner även att den föreslagna utdelningen till aktieägarna är försvarlig med hänsyn till de parametrar som anges i 17 kap 3 § andra och tredje styckena i aktiebolagslagen”.

Fogel & Partners grundades 2011 av Anders Fogel. Under fjolåret startades systerbyrån  LDC som skulle erbjuda digital tjänsteutveckling inom finansiell kommunikation. Bolaget leds av Joakim Nilehn.Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev