Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Riga blir en del av NORD DDB: ”Väldigt strategiskt rätt”

Publicerad: 17 februari 2020, 09:59

Niclas Melin, koncernchef Nord DDB

Byrån DDB Lettland, med 50 anställda ansluter till Nord DDB som därmed expanderar till en ny marknad.


Ämnen i artikeln:

Niclas MelinNord DDB

Det har gått två år sedan DDB fyra nordiska byråer i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn och Oslo slogs samman till NORD DDB under ledning av Niclas Melin. Nu blir alltså DDB Lettland den femte byrån i micronätverket.

Byrån med femtio anställda utsågs till årets baltiska byrå under både 2018 och 2019. Förändringen gör att Nord DDB nu består av 400 personer. Nord DDB ska ha varit ute efter att utöka nätverket på senare tid och valet föll Riga eftersom byrån har visat sig ligga i framkant.

Syftet med Nord DDB:s nordiska koncern är att jobba smidigare över landsgränserna med delade resurser, men också att möta en ökad efterfrågan på ett nordiskt erbjudande från intermationella kunder.

Varför Riga?
Lettland ligger geografiskt väldigt strategiskt rätt där Riga är lite av en huvudstad för den baltiska regionen. Men framförallt så är det teamet och människorna på kontoret i Riga som är det främsta skälet till att vi bestämt oss för att ta ombord dem i NORD familjen. Byrån leds av Andris Rubins och han är en supertalang i vår bransch. Han har en bra värdegrund och byggt ett starkt team omkring sig som vi ser fram emot att arbeta tillsammans med, säger Niclas Melin koncernchef på Nord DDB till Resumé.

Vilka synergier ser ni mellan de befintliga kontoren och Riga?
– Riga kontoret en modern syn på reklam och kommunikation, med stort fokus på helt integrerade kampanjer där vi tror på kreativitet som nyckeln till att skapa tillväxt. Vi ser synergier i talangutbyte, arbetsprocesser och kreativ utveckling. I och med detta så stärker vi vårt kunderbjudande för uppdragsgivare som ser Norden och Baltikum som en prioriterad marknad.

Var befinner sig den lokala marknaden i Riga just nu? Var ser ni potential?
– Marknaden ligger av förklarliga skäl en bit efter Norden men Riga kontoret ligger i framkant och är absolut den ledande i hela Baltikum. Marknaden är relativt ung och vi ser en stor potential i marknaden och utvecklingen framåt. Med Riga-kontoret får vi täckning och insikter från hela Baltikum, en marknad på framfart.

Andris Rubīns, vd för NORD DDB Riga säger i en kommentar:

– Under 25 år har DDB Lettland stärkt den ledande position i Baltikum. Därför tar vi ett stort steg framåt genom att gå samman med NORD DDB som är tongivande i Norden. Förutom att vi nu får gemensamma trendbibliotek, nya verktyg och metoder samt regionala samarbetsprojekt kommer det också öppna nya möjligheter för alla våra partners i både Baltikum och övriga Europa, säger 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Niclas MelinNord DDB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.