lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Så går det för Consid Borås efter uppköpet

Publicerad: 28 juli 2020, 08:22

Bild från när förvärvet av Mecka annonserades.

Nu redovisar Consid Borås sitt första verksamhetsår, sedan bolaget blev uppköpta av IT-konsultbolaget Consid.

Ämnen i artikeln:

Consid

Julia V. Caesar

julia.v.caesar@resume.se


Det har varit ett händelserikt år för reklambyrån Mecka, som under 2019 köptes upp av IT-konsultbolaget Consid och numera heter Consid Borås. 

– Vi har drivit Mecka framgångsrikt i 16 år, och nu får vi både muskler och kompetens att fortsätta utvecklas, framför allt inom den digitala världen, sade Mats Alfredsson, vd på dåvarande Mecka, i samband med förvärvet.

Nu visar ett färskt bokslut hur det gått för bolaget under året. Både omsättning och resultat har sjunkit. Mellan 2018 sjönk intäkterna från 34,7 miljoner kronor, till 24,6 miljoner kronor 2019. Resultatet sjönk från minus 1,4 miljoner konor, till minus 2,5 miljoner kronor. 

”Under hösten har det bedrivits ett intensivt implementeringsarbete med att väva samman befintlig och ny organisation. Syftet är att forma ett unikt helhetserbjudande inom varumärkesutveckling och digital kommunikation. Allt för att skapa långsiktig affärsnytta för våra kunder och samarbetspartners”, skriver man i verksamhetsbeskrivningen.

 Under året hade bolaget ett medelantal anställda på 25 personer. Även i ljuset av sjunkande intäkter, samt pågående pandemi, skriver bolaget att de känner sig väl rustade inför 2020. 

”Trots de prövningar som följer med Covid -19, där vi på kort tid ställts inför en ny verklighet, kommer det att finnas ett fortsatt behov av att skapa kundupplevelser i världsklass.”

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev