Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Så går det för Novas uppköpta byråer i Sverige

Publicerad: 14 mars 2022, 13:17

Michael Jäderlind, vd för Nova och Geir Allan Hove, grundare för Nova Consulting Group.

Foto: Jenny Puronne/Slottsstudion

Norska Nova startade med tolv personer i Sverige för drygt ett år sedan. Under året har personalstyrkan mer än tiodubblats och planen är att fler ska tillkomma under 2022.


Ämnen i artikeln:

Nyheter

Novas verksamhet i Norden landar på en total omsättning om 540 miljoner kronor, med en rörelsemarginal på cirka 13 procent. 

– Alla byråer i gruppen kommer under året att behöva anställa fler specialister för att kunna fortsätta leverera tjänster inom det digitala ekosystemet till alla kunder. Därför satsar vi nu stenhårt på att bli den bästa arbetsgivaren i branschen, där alla anställda kan bli delägare och få bra arbetsvillkor, säger Michael Jäderlind, vd för Nova i Sverige i ett pressmeddelande.

I Sverige finns i dag omkring 140 anställda, beräkningen är att ytterligare 40 personer ska in. Förutom moderbolaget Nova Consulting Group AB består byrågruppen i Sverige nu av sex olika bolag. De fyra förvärven Pineberry, Cloud Nine, Agency, Infunnel och Epinova. Samt de nystartade verksamheterna Fyr och Singular Studios.

Så här har utvecklingen varit för de bolag som Nova Consulting Group har förvärvat sedan starten. Epinova och Pinberry visade starkast tillväxt under fjolåret.

Infunnel
Nettoomsättning 6,7 mkr (8,3 mkr)
Resultat efter finansiella poster 100 Tkr (-2 tkr)
Soliditet 49,02% (37,9 %)
Medelantalet anställda: 7 (7)

Cloud Nine

Nettoomsättning 32 mkr (31,3 mkr)
Resultat efter finansiella poster -1,3 mkr (-113 tkr)
Soliditet 10,8% (21,8 %)
Medelantalet anställda: 30 (33)

Epinova

Nettoomsättning 24,9 mkr (14,3 mkr)
Resultat efter finansiella poster 3,9 mkr (2,3 mkr)
Soliditet 44,5% (52,8 %)
Medelantalet anställda är 17 (9)

Pineberry 

Nettoomsättning 77, 9 mkr (54 mkr)
Resultat efter finansiella poster 13,2 mkr (8,6 mkr)
Soliditet 31,36% (34,9 %)
Medelantalet anställda är 58 (50)

Under 2022 planeras ytterligare uppköp av byråer på den svenska marknaden med tjänster som kompletterar den befintliga byrågruppen. Nova vill ta bland annat ta mer mark gällande e-handel, digital marknadsföring, digital tjänstedesign och strategisk varumärkesutveckling. 

 

 

Nova Consulting Group

Nova Consulting Group i Sverige är en integrerad byrågrupp som utvecklar tjänster inomhela det digitala ekosystemet för att bygga och stärka kundernas varumärken på den nordiska marknaden. Bolaget ingår i en koncern tillsammans med Nova Consulting Group i Norge. De svenska byråerna omsatte 137,4 miljoner under 2021.

 

Ämnen i artikeln:

Nyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.