Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Så gick det för Rud Pedersen 2021

Publicerad: 29 juni 2022, 11:20

Anders Borg, Monica Reib och Morten Rud Pedersen, som sitter i styrelsen för Rud Pedersen-koncernen.

Under 2021 ökade såväl omsättning som byråintäkt för Rud Pedersen, som också fortsatt satsar på internationell expansion.


Ämnen i artikeln:

BokslutRud PedersenNyheterPR-Byråer

Omsättningen för Rud Pedersen AB har ökat från dryga 76 miljoner till 86,8 miljoner kronor. Byråintäkten landar på 71,1 miljoner (66,4 mkr) och rörelseresultatet minskar något, från 11 till 10 miljoner. Utdelningen för 2021 landade på 10 miljoner kronor. 

Under pandemin växte byrån starkt och den redan internationellt präglade byrån satsar på expansion i världen. Visionen är att bygga upp en närvaro på samtliga av de största europeiska städerna redan 2023. Warszawa, Rom, Paris, Madrid och Amsterdam ligger nära till hands, berättade Morten Rud Pedersen för Resumé i januari. I mars öppnade man kontor i Warszawa, Polen, och i juni öppnade man i Sofia, Bulgarien.

LÄS MER: Växer starkt under pandemin – så ska Rud Pedersen lyckas i London 

Kriget i Ukraina innebar ett visst mått av krishantering från pr-byrån som tidigare jobbat med ryska Nord Stream 2. Kundsamarbetet har dock avslutats, meddelade man i slutet av februari via mejl.

”Rud Pedersen kommenterar normalt sett inte kundrelationer, men i denna speciella situation är det viktigt för oss att klargöra att vi avslutade samarbetet med Nordstream 2 tidigare denna månad innan sanktioner infördes. Vi arbetar därför inte för Nordstream 2. Dessutom har vi inga ytterligare kommentarer.”

Rud Pedersen Stockholm ingår i koncernen Rud Pedersen Group, som nyligen tillsatte en ny styrelse bestående av Morten Rud Pedersen, Monica Reib och Anders Borg. Bokslutssiffrorna på koncernnivå är ännu inte offentliga.

Nyckeltal 2021 (2020)

Omsättning: 86,8 mkr (75,8 mkr)

Rörelseresultat: 10 mkr (11 mkr)

Byråintäkt: 71,1 mkr (66,4 mkr)

Rörelsemarginal: 14 procent (17 procent)

Antal anställda: 39 (35)

Utdelning: 10 mkr (11,5 mkr)

Soliditet: 34 procent (34 procent)

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.