Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Scream startar nordiskt mediebyrånätverk

Publicerad: 1 juni 2015, 13:01

Daniel Berg, vd på Scream.

Scream bildar ett nordiskt mediebyrånätverk tillsammans med norska Red Media Consulting och danska Orchestra. Tillsammans har de 200 anställda och två miljarder i omsättning.


Ämnen i artikeln:

ScreamDaniel Berg

Scream är en av få fristående mediebyråer i Sverige. Nu väljer de att bygga en nordisk allians tillsammans med två byråer från Danmark och Norge, och tanken är att de ska behålla sitt oberoende.

– Scream, Red och Orchestra har hela tiden visat att man klarat av att ligga i kunskapsmässig framkant på sina respektive marknader. Nätverket är starkt på varje enskild marknad och inte bara i genomsnitt, säger Screams vd Daniel Berg i ett pressmeddelande.

Det nya nätverket heter kort och gott Nordic Media Agency Alliance och har representation i Stockholm, Köpenhamn, Oslo, Göteborg och Malmö.

– Där de multi-nationella nätverken fokuserar på likheter och enhetliga strukturer, ska Nordic Media Agency Alliance vara tydligt diversifierat genom ett stort lokalt fokus. Vi vet att de nordiska länderna skiljer sig från varandra, och det är skillnader som är viktiga för varumärke, strategi, distribution och medielösningar, säger Marie Aas-Eng, vd på Red Media Consulting i en kommentar.

Daniel Berg på Scream axlar rollen som ansvarig för nätverket.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

ScreamDaniel Berg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.