Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Solberg vänder till förlust

Publicerad: 16 april 2020, 09:31

Solberg Kommunikation vänder till förlust, men fortsätter att dela ut miljoner till aktieägarna.


Ämnen i artikeln:

Solberg Kommunikation

Göteborgsbaserade Solberg Kommunikation, med rötter ända bak till 1968, gör en förlust under året. Under det brutna räkenskapsåret 2018/2019 redovisar byrån ett resultat efter finansiella poster på -837 000 kronor. 

Också intäkterna kryper. Under året redovisar byrån en omsättning på 42,9 miljoner kronor, vilket är en minskning med drygt 5 miljoner kronor jämfört med året innan.

Att bolaget vänder till förlust är dock inget som stoppar utdelningen på två miljoner kronor, en summa som ligger i linje med utdelningar tidigare år. 

”På grund av prispress och ökad konkurrens på delar av bolagets erbjudande har omsättningen och byråintäkten minskat med cirka 10 procent. Tack vare en lägre bemanning, framförallt av inhyrda frilansare, kunde årets förlust begränsas”, skriver bolaget i årsredovisningen. 

Man poängterar samtidigt att de egna finanserna fortsatt är stabila, och att man räknar med ett förbättrat resultat under kommande räkenskapsår.

Kommunikationsbyrån jobbar främst med Investor relations, hållbarhet och PR. På kundlistan står bland andra Volvo Cars, Cancerfonden och Ica Gruppen. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Solberg Kommunikation

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.