onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Spiltan-backade byrågruppen startar nytt med Knowit-trio

Publicerad: 10 februari 2023, 09:17

Med lanseringen av en ny digitalbyrå rivstartar byrågruppen Collaboration Art 2023.

Ämnen i artikeln:

NyheterCollaboration Art

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Spiltan-backade byrågruppen Collaboration Art startar digitalbyrån Garfield Digital. Fokus kommer att ligga på SEO, digital analys samt köpt media och leds av Jacob Pihl, Maxwell Stanford och Hugo Kollind. Tillsammans drev de tidigare All Rise Media som köptes upp av Knowit Experience.

– Med 15 år i branschen har vi lärt oss att SEO i regel är den bästa investeringen du kan göra för din webbplats. Sett över tid finns det inget annat verktyg som ger samma hävstångseffekt. Den digitala analysen är fundamentet som allting vilar på, oavsett om du vill se hur väl dina digitala kanaler presterar, eller om du vill öka förståelsen för dina målgrupper, säger Jacob Pihl, vd för Garfield Digital.

LÄS MER: Spiltan-backade byrågruppen på offensiven: här är strategin  

I ett pressmeddelande beskriver Garfield det som att de specialiserar sig på tjänster som gör standardverktyget Google Analytics kompatibelt med GDPR. Även om det fortfarande inte tagits ett beslut i Sverige, har dataskyddsmyndigheter i Danmark, Frankrike och Österrike slagit fast att en standarduppsättning av Google Analytics är olaglig. Anledningen är att man då skickar data till Googles servrar i USA. Ett beslut i Sverige kan potentiellt komma under året.

– I dagsläget har majoriteten av svenska webbplatser brister, till exempel cookiebanners som inte fungerar och persondata som läcker till Google. I stället för att ignorera problemet eller plocka bort Google Analytics helt kan man använda vår lösning som gör att allt fungerar korrekt och är i linje med gällande lagstiftning, säger Jacob Pihl.

Collaboration Art, som lanserades i slutet av 2021, omsätter 250 miljoner kronor och har cirka 170 anställda. 

– Det är otroligt roligt att vi har möjlighet att vara med och starta upp den här verksamheten. Jacob, Maxwell och Hugo har alla gedigen kunskap inom området och skapar tillsammans ett väldigt starkt erbjudande, säger Jonas Dahlquist, vd och grundare av Collaboration Art.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev