Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Spinns ägare säljer allt till medarbetarna

Publicerad: 8 juni 2021, 07:46

På åtta år har retailbyrån Spinn gått från en omsättning på 126 miljoner kronor till att i dag vara nere på 26 miljoner kronor. Nu säljer ägarduon Charlotte Törnqvist och Mattias Wallin byrån till fem av medarbetarna.


Ämnen i artikeln:

Spinn

För knappt tio år sedan omsatte retailbyrån Spinn över 126 miljoner kronor och hade 46 anställda. Sedan dess har de successivt minskat både omsättning och antal anställda i takt med att byrån ställt om sitt erbjudande. I dag omsätter byrån med 19 medarbetare 26,1 miljoner kronor.

Sedan 2017 har byrån ägts av duon Charlotte Törnqvist, som även arbetat som vd, och Mattias Wallin. Nu väljer de dock att sälja byrån till fem medarbetare: Christoffer Törnblom, Elise Nilsson, Magnus Uddenberg, Ola Persson och Sofia Lingbert. Den tidigare ägaren Mattias Wallin kommer att finnas kvar som styrelseordförande i bolaget men i övrigt kommer varken han eller Charlotte Törnqvist att jobba operativt. Istället kommer de att fokusera på moderbolaget BJ57 Venture där de ska leta andra bolag att investera i och rådge.

I ett pressmeddelande skriver de tidigare ägarna att byrån trots pandemin, då en mängd retailbyråer haft det tufft, befinner sig i ett ekonomiskt stabilt läge. Förra året breddade de kundportföljen med uppdrag för bland annat Ferrero Scandinavia, Gymgrossisten, Airteams och Alloud. Enligt Mattias Wallin har de förändringar i sättet att arbeta som pandemin fört med sig gjort att byrån befinner sig i ett annat utgångsläge än tidigare.

– Det känns viktigt att kunna lämna över med en oförändrat trygg leverans till våra befintliga kunder, som vi har långa relationer med. Spinn förblir alltså ägarstyrt och alla partners kommer att vara operativa i verksamheten, precis som de senaste 20 åren, säger den tidigare ägarduon.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Spinn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.