Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Stabilt år för JKL: ”Vi har en möjlighet att växa vårt erbjudande”

Publicerad: 26 augusti 2020, 11:17

Helena Norrman tog över vd-rodret för JKL Kekst CNC 2019.

Foto: Press

2019 blev ett stabilt år för JKL, som ökade byråintäkt och vinst marginellt. Framöver ser vd:n Helena Norrman att byrån har möjlighet att ta marginaler inom finansiell kommunikation.


Ämnen i artikeln:

JKL

Den strategiska kommunikationsbyrån JKL är numera världsomspännande sedan man för cirka tre år sedan slogs ihop med byråerna Kekst och CNC. Idag finns kontor i bland annat New York, London, Tokyo och Dubai. Utanför Sverige går verksamheten under namnet Kekst CNC. 

Nu visar ett färskt bokslut hur det går för den svenska delen. Under 2019 ökar byråintäkten marginellt till 80,2 miljoner kronor, och vinsten ökar till 3,6 miljoner kronor. Nettoomsättningen ökar med lite mindre än en miljon, till 93,3 miljoner kronor. Det är med andra ord ett stabilt år som JKL lämnar bakom sig. 

– Det fanns en liten, underliggande förbättring i Stockholm. Det var framför allt ett bra år för oss globalt. Det viktiga för oss nu är att vi känner att det här sättet för oss att jobba, med lokala marknader och stora globala kunder, fungerar. Och det gör det, säger JKL Kekst CNC:s vd Helena Norrman

Hon klev in som vd under fjolåret, efter att ha lämnat uppdragen som senior vice president på Ericsson där hon också ansvarade för marknad, kommunikation, hållbarhet och public affairs globalt. 

Utöver antydningar om att det första helåret sedan hopslagningen gått bra för Kekst CNC har Helena Norrman inte än några siffror att dela med sig av vad gäller den internationella verksamheten.  

Hon tror dock att nätverket har möjligheten att sporra tillväxten även på den svenska marknaden. 

– I Stockholm är vi i dag framför allt starka inom public affairs och corporate communications. Men där ser vi att vi har en möjlighet att växa vårt erbjudande inom finansiell kommunikation och fortsätta utveckla den befintliga verksamheten. Genom det globala nätverket har vi tillgång till ytterligare kompetens och erfarenheter från olika marknader, vilket vi kan nyttja även för våra svenska kunder. 

2019

Nettoomsättning: 93,3 Mkr (92,6)

Rörelseresultat: 3,6 Mkr (3,2)

Byråintäkt: 80,2 (79)

Vinstmarginal: 4,4% (4,1) 

Medelantal anställda: 33 (36)

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

JKL

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.