Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Starcoms högsta chefer lämnar – han tar över

Publicerad: 12 november 2012, 10:13

Johan Sjökvist, Jonas Dahlquist och Jens Welin.

Foto: Blanca Sjöstedt.

Resumé kan berätta att både Jens Welin, nordisk vd, och Johan Sjökvist, vd Starcom Sverige, lämnar sina tjänster och att Digitas vd Jonas Dahlquist blir ny vd för Starcom Sverige.


Ämnen i artikeln:

StarcomJens WelinJonas Dahlquist

Jens Welin har jobbat 17 år på Starcom och elva år som nordisk vd för Starcom och Vivaki. Nu  går han vidare och blir Europa-chef för new business inom Starcom med ansvar för att hitta nya globala kunder till byrån.

– Jag började känna att det skulle vara intressant att prova vingarna  utanför Norden. I sommar bad jag om en ny utmaning och nu blir jag Europa-chef för new business inom  Starcom, säger Jens Welin till Resumé.

Jens Welin har valt att  fortsätta jobba från Stockholm än så länge, kommer fortsätta att  rapportera till Iain Jacob, Europa-chef för Starcom MediaVest Group, men i stället för att fokusera på Vivaki som  han har varit nordisk chef för, kommer han att fokusera mer på Starcom  MediaVest Group.

– Det är en ganska stor förändring i min rollbeskrivning och  organisatoriskt. Jag kommer att jobba med ett mindre och mer  internationellt team.

Vad tar du med dig från din tid som nordisk vd?
– Starcom i Norden har varit väldigt framgångsrikt internationellt och i  olika reklamtävlingar. Vi har jobbat på ett kreativt och modernt sätt  och det vill jag ta med mig till den ganska traditionella struktur som  kan finnas internationellt.

– I stora drag lämnar jag över något som är väldigt bra rustat för  framtiden, men det är också bra med nya ansikten och röster på  Starcom.

Jens Welins roll som nordisk vd för Vivaki kommer att tas över  av Leif Aa. Fredsted, som även är styrelseordförande för Starcom Norden och rollen som nordisk vd för Starcom kommer nu att fördelas till ländernas olika vd:ar.

Samtidigt som Jens Welin väljer även Starcom Sveriges vd, Johan Sjökvist, att lämna sin tjänst efter 4,5 år. Han gör det då han inte kände att han hade engagemanget för en ny period som chef.

– Det är inte ett jättesvårt beslut för mig efter att det stod klart att Jens  går vidare och med tanke på de andra diskussioner vi har haft om hur vi ska gå  vidare. Det är ingen jättestor dramatik i min värld och inte på byrån  heller.

Var det Jens Welins beslut att gå vidare som avgjorde det för  din del?
– Det har varit en del av beslutet, då han rekryterade mig och vi har  jobbat länge ihop. Det sätter igång tankar, men är inte det enda. Jag  har lärt mig jättemycket och får se vad jag gör härnäst. Jag har ingenting klart än så länge.

Vad vill du göra?
– Det är lite för tidigt att säga, jag har inte dragit igång sådana  tankar. Jag jobbar en bit in på 2013 på Starcom. Jag har ju bakgrund  på både reklam- och undersökningsföretag. Det enda jag inte har testat  är att vara på kundsidan, men vi får se.

Jonas Dahlquist, digitala kommunikationsbyrån Digitas vd, tidigare  marknadschef på Eniro samt en av grundarna av Saatchi & Saatchis  svenska verksamhet, blir nu ny vd för Starcom Sverige.

Han har utsetts  av Iain Jacob bland en mängd kandidater, och Jens Welin understryker att  han inte har varit en del av processen.

– Det känns skitbra att lämna över till Jonas, vi känner varandra sedan  länge och har samma syn på vad som är bra kommunikation och vad som är  utmaningarna fram över, säger Johan Sjökvist om sin efterträdare.

– Det är otroligt roligt att få ta över Starcom. Med den bakgrund jag har  kan jag bidra till att göra skillnad. Kunderna i dag har andra typer av  behov, och förutom spetskunskap inom medierådgivning är jag till exempel duktig på  innehåll till webb och sociala medier, säger Jonas Dahlquist.

Vad är din erfarenhet av att jobba på en mediebyrå?
– Jag har jobbat väldigt nära mediebyråer och har haft ett väldigt integrerat  samarbete med Starcom under min tid på Digitas. Jag ser verkligen ett  värde i att ha bra samarbete med inte bara kunden, utan även med andra  konsulter från exempelvis reklambyråer. Där kommer min erfarenhet från många delar av kommunikationsbranschen vara en fördel.

Jens Welin och Jonas Dahlquist påbörjar sina nya  tjänster den 1 januari 2013. Jonas Dahlquist kommer fortsätta som vd för Digitas.

Patrik Andersson som är vd för Starcoms Malmö-kontor kommer att vara så även  fortsättningsvis.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.