måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Stark start på året för Westander – var tredje krona i vinst

Publicerad: 14 juli 2021, 11:52

Westanders vd Patrik Westander.

Pr-byrån Westander har under årets sex första månader haft en högre byråintäkt än någonsin.

Ämnen i artikeln:

Westander

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Precis som för många andra byråer innebar det pandemityngda 2020 för pr-byrån Westander en nedgång i intäktskurvan. Under året minskade byråns intäkter med 13 procent till 45,3 miljoner kronor.

De sex första månaderna 2021 har dock inneburit en rejäl vändning där byrån nått en rekordnotering på 29,3 miljoner kronor i byråintäkt. Rörelseresultatet skrivs till 8,4 miljoner kronor vilket ger en vinstmarginal på 29 procent. Westander säger själva att förklaringen ligger i en långt mycket högre byråintäkt per anställd.

– Vi har draghjälp av en överraskande stark konjunktur. Våra konsulters beläggning har ökat successivt och för helåret hoppas vi för första gången nå 1,7 miljoner kronor i byråintäkt per anställd, säger Westanders vd Patrik Westander i ett pressmeddelande.

Byråintäkten kommer i huvudsak från företag (68%) och intresseorganisationer (25%) men även myndigheter (7%). På nykundslistan finns företag som Svensk exportkredit, medtechföretaget Mirola och Nationalencyklopedin.

– Vi är väldigt glada att de allra flesta av våra samarbeten nu går för fullt igen. Under vårt mycket starka första halvår ser vi också att medarbetarna i allt högre grad upplever att deras arbete bidrar till samhällsnytta, säger Patrik Westander.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev