Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Stendahls halverar vinsten och tappar en femtedel av omsättningen

Publicerad: 19 augusti 2020, 11:46

Henrik Segergren, vd på Stendahls.

Stendahls krympte rejält under fjolåret samtidigt plockar ägarna ut sex miljoner kronor i utdelning.


Ämnen i artikeln:

Stendahls

För Stendahls, en av Sveriges största kommunikationsbyråer med säte i Göteborg, innebar 2019 en tillbakagång. Enligt siffror från Bolagsverket som Resumé har tagit del av minskade omsättningen med 21 procent till 167 miljoner (213). Resultatet (EBIT) försämrades med omkring 60 procent och landade på fem miljoner kronor.

Den negativa utvecklingen hindrade inte ägarna från en utdelning på sex miljoner kronor.

Under fjolåret vann byrån nya uppdrag för bland annat Stampen och Länsförsäkringar. Ett annat glädjeämne var när byrån Stendahls lyftes fram som en av världens främsta kreativa byråer på asiatiska Best Ads.

Under inledningen av coronakrisen varslade Stendahls en femtedel av personalstyrkan då 30 av medarbetarna försvann. Medeltalet anställda under 2019 enligt årsredovisningen var 108 (118) vilket visar på nedskärningar som gjordes redan under fjolåret.

– Vi behöver bli mer tighta och effektiva för att möta våra kunders behov när de vill få mer för mindre framåt. Och då innebär det att vi troligen kommer vara ett antal färre personer kring produktion och support och i stället jobba mer med tighta coreteam, sade bolaget vd Henrik Segergren i samband med uppsägningarna i våras.

Soliditeten skrivs till 45 procent.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Stendahls

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.