Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Stendahls på topp tio-listan över världens mest kreativa byråer

Publicerad: 27 december 2019, 14:19

Martin Cedergren är chief creative officer på Stendahls sedan januari 2018.

Foto: Pressbild

Svenska Stendahls lyfts fram en av världens främsta kreativa byråer på asiatiska Best Ads årliga lista.


Ämnen i artikeln:

LänsförsäkringarStendahlsStampen

Stendahls har de senaste åren varit inne i en rejäl tillväxtfas och är i dag en av Sveriges största byråer. De starka ekonomiska resultaten kom samtidigt som byrån skruvat på sitt erbjudande och närmat sig produktutvecklingssidan. 

Förra året valde Stendahls efter 63 år som Göteborgsbaserad byrå att slå upp dörrarna för ett Stockholmskontor. Under 2019 har nya kunder såsom Stampen tillkommit samtidigt som man har tagit över det centrala uppdraget för Länsförsäkringar. Stendahls har dessutom tagit hem priser i reklamtävlingar som Lovie Awards, Svenska Designpriset, Guldnycklen och Spinn, bland annat tack vare kampanjer som ”The Check Out Suite” för Länsförsäkringar, ”The Slow Fight” för Sioo:X och ”The World's Most Claustrophobic Cinema” för Göteborg Film Festival.

Nu lyfts Stendahls fram som en av världens mest kreativa byråer på Best Ads, Asiens största publikation om marknadsföring, lista över världens mest kreativa byråer. Stendahls hamnar på plats tio tillsammans med Wieden + Kennedy Portland samt tyska Serviceplan. Första platsen går till DDB New Zealand. 

LÄS MER: ”Tre svenska pr-kampanjer tar plats bland världens bästa” 

– Det känns så klart jättekul att hamna så högt upp på listan, inte minst då sällskapet är världens bästa byråer och att alla bra jobb som gjorts under året finns representerade. En stor portion credd till alla på Stendahls och våra fantastiska kunder som gjort det möjligt, säger Martin Cedergren, chief creative officer på Stendahls, i ett mejl till Resumé. 

Förra året var Acne den svenska byrå som lyftes fram på listan och som även hamnade i topp över Best Ads rankning av svenska byråer. 

Best Ads rankning över svenska byråer 2019: 

1. Stendahls (11)

2. Åkestam Holst, Stockholm (5)

2. Garbergs (5)

4. Nord DDB, Stockholm (4)

5. Acne (3)

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.