måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Stora delar av personalstyrkan har fått lämna AWB: ”En supertuff tid för oss”

Publicerad: 3 juli 2020, 14:06

Under våren har AWB tvingas säga upp 8 av 18 anställda. Inför hösten jobbar delägarna med att sätta ihop ett nytt erbjudande utifrån den minskade verksamheten.

Ämnen i artikeln:

AWBCoronaviruset

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


AWB permitterade hela personalstyrkan när möjligheten till åtgärden infördes under våren. Men när ledningen såg att flera aktiviteter ställdes in hos kunderna var byrån tvungna att ta större och jobbigare beslut. Inför hösten kommer AWB att vara 10 anställda i stället för 18, 40 procent av personalstyrkan är uppsagda. 

– Det har varit en supertuff tid för oss, liksom för stora delar av branschen. Vi har varit extra exponerade eftersom vi har kunder inom underhållning, sport, mode, mat/dryck och retail. Därför tog vi tidigt ett beslut att göra oss av med en betydande del av personalstyrkan, säger vd:n och grundaren Jimmy Johansson till Resumé.

– Som mindre, familjär byrå där mycket handlar om att vara en bra arbetsgivare är det här ett väldigt jobbigt beslut att ta. 

Inför hösten kommer AWB:s fem operativa delägare att göra ett förändringsarbete för att renodla byråns erbjudande med väsentligt mindre storlek. 

– Vi har inte tappat några kunder, men fryst ett antal projekt. Och ganska tidigt i coronakrisen så beslutade en rad uppdragsgivare med engagemang i OS att stoppade aktiviteter insåg vi att vi behövde säga upp personal. Nu har chocken lagt sig och vi är mitt uppe i processen med att stöpa om byrån. 

Vilken är din viktigaste lärdom som ledare under den här krisen?
– Att våga ta beslut även om de är tuffa, att vara tydlig och transparent. Jag har varit med om ekonomiska kriser förr och med den erfarenheten så tror jag det är enklare att undvika att bli alltför händelsestyrd och emotionell när de kommer till att ta affärsbeslut.  

– I efterhand tror jag det kan ha varit bra att vi tog det här beslutet i tid och gjorde en ordentlig åtgärd i stället för flera mindre beslut på vägen. Samtidigt har jag full respekt för att människor drabbas och tycker det är skitjobbigt.

Vad är avgörande inför hösten?
– Att vi som operativa delägare är samspelta, konstruktiva i att bygga något nytt och hittar ett flexibelt sätt att arbeta mot kunderna. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev