Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Talanger lämnar Change och startar egen byrå: ”En naturlig utveckling”

Publicerad: 22 februari 2022, 14:25

Marcus Sintorn, Anna Feeney och Karin Tranberg startar Göteborgsbyrån West.

Foto: Pressbild

Flera talanger bryter sig loss från Göteborgsbyrån Change och startar eget. Nu öppnar West upp dörrarna och värvar två personer från gamla byrån. ”Det kändes som en naturlig utveckling för oss”, säger den nystartade byråns vd, Marcus Sintorn.


Ämnen i artikeln:

ChangeByråerTalangAffärer

Efter fem år på Change i Göteborg har Marcus Sintorn, Anna Feeney och Karin Tranberg lämnat byrån och startar nu eget. Den 1 februari slog de upp dörrarna för reklambyrån West. Samtidigt värvar de två talanger från sin gamla arbetsgivare, copywritern Christian McHenry och den grafiska designern, Kerstin Carlberg.

– Grundarna till West har jobbat tillsammans i över 10 år tillsammans så det kändes som en naturlig utveckling för oss. Idén har nog legat och grott i bakhuvudet under en längre tid och till slut beslutade vi oss för att ta steget, säger Marcus Sintorn, vd på West.

LÄS OCKSÅ: Marknadschefer: En utmaning att behålla talanger 

– Byråbranschen i Göteborg kännetecknas inte direkt av någon större tillväxt eller nytänk utan domineras av ett fåtal stora och väl etablerade kommunikationshus. Det är väl på tiden att det händer något positivt i väst som kanske kan röra om lite, fortsätter han.

”Tror inte på att bygga upp en stor ”in-house”-verksamhet”

Redan från start har de med sig uppdragsgivare i den nya byrån. 

– Det skall bli fantastiskt kul att få starta denna resa tillsammans med människor och kunder som man verkligen tycker om och respekterar. Vi har sedan tidigare väl upparbetade samarbeten med en rad specialister för att stärka upp vårt eget erbjudande, säger Karin Tranberg som nu tar rollen som COO på West.

LÄS OCKSÅ: Nu vill Daniel Vaccino nyansera talangflykten från byråerna 

Förutom de som redan anställts in i bolaget planerar byrån nu att anställa fler.

– West har redan från start planer på att växa och för redan samtal med ett antal potentiella medarbetare. Vi vill ha personer som verkligen visar ett engagemang för sina kunder och som är kreativa och självgående, säger Anna Feeney, som blir CD på den nystartade byrån.

Vad är det ni erbjuder som byråerna på marknaden inte redan kan erbjuda?

– Vår mycket långa erfarenhet av att skapa kreativ och konceptuell kommunikation för ofta komplexa produkter, system och tjänster gör oss ganska unika. Vi tror inte på att bygga upp en stor ”in-house”-verksamhet med för många olika kompetenser utan vi fokuserar på det vi är bäst på – strategi, kreation och design. Vi kompletterar detta erbjudande med etablerade samarbeten med några av branschens vassate leverantörer av foto och film, digital produktion och media, säger Marcus Sintorn.

LÄS OCKSÅ: Komm om talangavhoppen från byråerna: ”Kommer främja den totala kunskapen hos Sveriges kreatörer” 

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Ämnen i artikeln:

ChangeByråerTalangAffärer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.