Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Tre Kronor får ny vd

Publicerad: 17 augusti 2015, 11:09

Håkan Jerner blir ny vd på mediebyrån Tre Kronor.

Foto: Pressbild

Unibets tidigare Nordenchef Håkan Jerner blir ny vd och delägare för mediebyrån Tre Kronor Media och Reklam i höst. ”Det ska bli kul att sätta tänderna i en ny utmaning”, säger han.


Ämnen i artikeln:

Niclas FröbergTre kronor media & reklamTre Kronor

Mia Forsgren valde i juni att lämna vd-rollen på Tre Kronor efter ett år. Grundaren och styrelseordföranden Niclas Fröberg verkar sedan dess som vd. Nu har bolaget värvat Håkan Jerner till mediebyrån från 1 oktober. Han lämnade i våras tjänsten som Nordenchef på spelbolaget Unibet.

– Vi har haft en dialog och velat ha med honom på vår resa. Byråvärlden står inför en extremt spännande utveckling, med digitalisering och automatisering, och därför behöver vi nya kompetenser. Jag går över till att fokusera på olika kundprojekt i Tre Kronor och bidra inom våra tillväxtområden. Håkans ledarskapsbakgrund och kunskap inom området gör honom guld värd för oss, säger Niclas Fröberg till Resumé.

Håkan Jerner har tidigare arbetat som bland annat Sverigechef för Unibet, försäljningschef för klädföretaget WeSC och marknadschef för Nike. Nu ser han fram emot att leda Tre Kronor.

– Gruppen är spännande och engagerande med en spännande framtid. Mitt fokus blir att stärka erbjudandet och få Tre Kronor att växa lönsamt, säger Håkan Jerner.

Vad blir utmaningen för Tre Kronor?

– Vi måste bli ännu mer snabbrörliga, flexibla och anpassningsbara. Vi ska vara lyhörda för förändringarna i branschen och säkerställa rätt kompetenser och rätt verktyg. Jag kommer med erfarenhet från kundsidan och har sett hur de jobbat utifrån kundperspektivet. Men jag har lite att sätta mig in i, säger Håkan Jerner.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.