Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Trots pandemin – Food & Friends fortsätter göra vinst

Publicerad: 25 februari 2021, 13:20

Food & Friends vd Lennart Wallander.

Foto: Magnus Norlen

Food & Friends gör visserligen ett svagare räkenskapsår än tidigare men fortsätter att redovisa svarta siffror.


Ämnen i artikeln:

Food & Friends

Kommunikationsbyrån Food & Friends har sedan starten 1998 jobbat uteslutande med kunder inom mat- och drygessegmentet. I dag jobbar de bland annat med Abba, Hälsans kök och O'Learys. Vd och grundare av byrån är Lennart Wallander.

Medan dagligvaruhandeln påverkats positivt av pandemin har restaurangbranschen varit en av de hårdast drabbade. När Food & Friends bokslut  (sep 19-aug 20) nu kommit in visar det att både omsättning och resultat sjönk, men byrån gör fortfarande vinst. Omsättningen stannade vid 31 miljoner kronor (34) och rörelseresultatet på 1,6 miljoner kronor (3,4). Bolaget skriver i årsredovisningen att deras ekonomiska ställning trots pandemin är fortsatt stabil och bedömningen är att den fortsatt kommer att vara det. Tillgångarna i företaget skrivs till cirka 10 miljoner konor varav de egna tillgångarna utgör 4,1 miljoner kronor.

Under året gjorde ägarna en utdelning på 1,3 miljoner kronor. 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Food & Friends

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.