Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Tufft år med omstrukturering för Relatable: ”Konsekvens av pandemin”

Publicerad: 2 juli 2021, 08:11

Kalle Mobeck, vd på Relatable.

Influencerbyrån Relatable minskade under 2020, mycket på grund av coronapandemin. I början av 2021 blev byrån uppköpt av Bambuser och enligt vd Kalle Mobeck är många intressanta projekt på väg.


Ämnen i artikeln:

RelatableBambuserInfluencernätverk

Kalle Mobeck var under 2019 interim-vd under en period, innan titeln blev permanent i början av 2020. Tidigare vd:n Martin Garbarczyk är i dag intäktschef, chief revenue officer, på Bambuser.

– Under det gångna året har vi behövt anpassa verksamheten och göra omfattande omstruktureringar som en konsekvens av pandemin, berättar Kalle Mobeck för Resume.

Han poängterar att eftersom bolaget ligger under Jefferson AB så ger inte bokslutet en fullständig bild av Relatables ekonomi, och vill inte ge några andra siffror eftersom man ägs av börsnoterade Bambuser.

LÄS MER: Bambuser om storköpet: ”Det spelar ingen roll hur bra din produktion är om du inte kan driva trafik till den” 

Relatable köptes i maj 2021 av plattformen Bambuser, som inriktar sig mot liveshopping. 

– Relatable har varit ett lönsamt företag sedan starten och vi ser resultatet av det hårda arbetet under 2020. Det har gått en månad sedan Bambusers förvärv av Relatable, så vi är i startgroparna för samarbetet och ser många intressanta projekt komma härnäst utan att gå in på detaljer, avslutar han.

Relatable har 45 anställda i Stockholm, London, och New York.

LÄS MER: Influencernätverkens miljonförluster fortsätter – här är anledningarna till att de inte lyckas säkra affärerna

I bokslutet för Jefferson AB går det att läsa att man 2019 och 2020 tappat 30 procent av omsättningen på grund av ändrad investeringsförmåga hos kunder som lett till ett försäljningstapp. 

Omsättningen har gått från 100 miljoner kronor 2019 till strax över 70 miljoner år 2020. Rörelseresultatet har vänt helt, från 12 miljoner 2019 till -4,9 miljoner kronor 2020.

Coronapandemin har påverkat bolaget en hel del, och man har utnyttjat bland annat den sänkta arbetsgivaravgiften. Totalt har Relatables moderbolag, Jefferson AB, tagit emot stöd på ungefär 780 000 kronor. 

Nyckeltal

Omsättning: 70,2 mkr (100 mkr)

Rörelseresultat: -4,9 mkr (12 mkr)

Relatable upprättar ingen egen koncernredovisning, utan ligger under moderbolaget Jefferson AB. Det är därifrån siffrorna är hämtade.

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.