söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Två nya bolag till ARC som ska öka digitaliseringstaken – Altor är extern investerare

Publicerad: 25 augusti 2021, 14:18

Fr. v: Andreas Graffman, Filip Sauer, Andreas Andersson, Mattias Olofsson, Özgur Sel, Mattias Olsson, Zoey Tsopela, Jonas Wikström och Frida Norfors.

Foto: Pressbild

Arc-gruppen satsar alltmer på innovation, design och produktutveckling. Nu genom att byråerna Umain och Above går med i gruppen, vilket mer än tredubblar antalet anställda, enligt ett pressmeddelande. Det är riskkapitalbolaget Altor som investerar i Arcs tillväxtresa.

Ämnen i artikeln:

ArcAltor

Alicia Price

alicia.price@resume.se


Arc, Arise Consulting Group, är en grupp av olika konsultbolag. Förutom Umain (tidigare Apegroup) och Above ingår Animal, Conversionista, Cupole, Curamando, Keybroker och Kurppa Hosk i gruppen, som nu kan stoltsera med åtta olika bolag. 

Under 2020 omsatte gruppen 450 miljoner kronor, och under 2021 sätter man målet på nästan det dubbla: 800 miljoner kronor. Personalmässigt har gruppen växt från 200 till 700 anställda, under loppet av 24 månader. Riskkapitalbolaget Altor står som extern investerare i Arcs tillväxtresa. 

LÄS MER: Altor miljardsatsar – lanserar digitaljätte med sikte på börsen

– Vi utmanar branschen med en ny modell - fristående, ägardrivna entreprenörsbolag tätt sammankopplade kring en gemensam vision av kundens digitala förändringsresa. Vår tillväxt tycker jag visar att vi är på rätt väg. Och när två så profilerade och starka bolag som Above och Umain nu väljer att gå med i gruppen, är det ett ytterligare kvitto på styrkan i konceptet, säger Mattias Olofsson, vd på Arc i pressmeddelandet.

Above grundades 2017 i sammanslagningen av Howl och Frankly och har kontor i Stockholm, Malmö, Shenzen i Kina och San Francisco i USA. Byrån arbetar med strategi, teknik och design för att driva innovation och positiv förändring. Byrån har arbetat med kunder som Izettle, Scania och Dell.

Umain, före detta Apegroup, är ett konsultbolag som arbetar med produktdesign och mjukvaruutveckling. Man har bland annat arbetat med McDonald's, Avanza och Fortum.

– Sedan början har Above varit dedikerade till att att driva innovation och positiva förändringar för varumärken. Vi ser fram emot att utöka och utnyttja gruppens kollektiva kompetens och utvidga vår räckvidd, säger Aboves vd Filip Sauer i pressmeddelandet.

Med de två nya bolagen hoppas Arc kunna lösa en vanlig flaskhals i verksamheten, som skapas när digitaliseringstakten ökar.

– I den nya gruppen har vi hittat en inspirerande kontext med kompetens inom andra digitala områden än där vi själva verkar. Vi kan ytterligare fokusera på det vi gör bäst - att skapa morgondagens integrerade digitala produkter och tjänster, kommenterar Mattias Olsson, vd på Umain.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev