onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Umeåbyrå byter namn och startar produktionsbolag

Publicerad: 8 maj 2020, 12:25

Niklas Ekblom, Jakob Rydberg och Petter Grimborg

Mitt i Corona-krisen byter Contentbyrån i Umeå namn till Rydberg Ekblom Group och breddar verksamheten med det egna filmproduktionsbolaget – Electric Films.

Ämnen i artikeln:

Contentbyråer

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Jakob Rydberg, är för Resumés läsare bland annat är känd för podden ”Jakob & Jakob – Digital marknadsföring i spenaten” som han gör tillsammans med Jakob Mjöbring på Punkt PR. Tillsammans med Niklas Ekblom startade han upp Contentbyrån i Umea 2013.  Duon som har drivit flera olika reklam- och kommunikationsbyråer i Umeå under de senaste 20 åren.

Under de sju åren som gått har Contentbyrån drivits som en mindre konsultverksamhet med Jakob i spetsen med en omsättning nära tre miljoner kronor 2019. Under tiden har Niklas Ekblom jobbat med ett flertal egna bolag i andra branscher, men nu vill han alltså  satsa helhjärtat på att ge byrån en nystart.

– Vi börjar med ett namnbyte och ett förtydligande av vårt erbjudande. Contentbyrån blir nu Rydberg Ekblom Group istället. Vårt erbjudande kommer att bli tydligare, samtidigt som vi som grupp blir bredare. Just nu rekryterar vi intressanta kreatörer till vårt team med målet att inom 2 år vara ett tiotal, säger Jakob Rydberg i en kommentar. 

Nu startar de också ett produktonsbolag, en idé som har växt fram under en längre tid.

– Vi har genom åren varit stora köpare av den typen av produktion. Samtidigt ser vi en möjlighet att göra något nytt. Vi har alltid haft en passion för visuellt tänkande och att förklara så att alla förstår. Nu vill vi göra det till en del av de reklamfilmer vi kommer att producera.

Electric Films startas illsammans med den rutinerade filmaren Petter Grimborg.

– Film är min stora passion och det jag hållit på med i snart 20 år. Jag älskar hela processen - från idé till slutprodukt. Jag tror min erfarenhet, ihop med det Niklas och Jakob är duktiga på, kan bli något nytt och unikt, säger han i en kommentar. 

Grundarna säger sig redan byggt upp ett nätverk av underleverantörer och lyfter särskilt fram samarbetet med McCoy Visuals i projekt för 3D och specialeffekter. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev