Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Uppsägningar på BCW: ”Till slut hann viruset ikapp oss”

Publicerad: 14 september 2020, 13:38

Efter kundtapp har BCW tvingas säga upp ett antal anställda. ”Jag är inte orolig för framtiden”, säger vd:n Marta Karlqvist.


Ämnen i artikeln:

BCW


BCW Stockholm har på senare tid tvingats säga upp ett antal tjänster. Enligt BCW Global:s vd Marta Karlqvist handlar det om ”färre än en handfull” personer och beslutet kommer sedan kundernas behov av traditionell konsument-pr har minskat, samtidigt som byråns reklamdel växer:  

– Det innebar en talangobalans som vi var tvungna att adressera och komma ur den globala krisen starkare, säger Marta Karlqvist till Resumé och fortsätter:

– Det är ju ingen hemlighet att branschen påverkats starkt under våren till följd av pandemin och den stora ekonomiska osäkerheten. Vi har snarast varit ett undantag i branschen och under hela våren och sommaren har vi kunnat köra på utan att permittera eller varsla personal.

På senare tid har BCW tagit in nya kunder i form av Amazon och Eli Lilly, samtodigt som andra kunder har valt att dra ned på kommunikationen till följd av corona.

– Till slut hann viruset ikapp oss.

Vid sidan av uppsägningarna har byrån rekryterat andra tjänster bland annat en originalare och letar också efter konsuler inom corporate communication och public affairs.

– Så det går långt ifrån dåligt. Jag är inte orolig för framtiden.

Under bokslutsåret ökade BCW Globals omsättning med 29 procent till 55,8 miljoner kronor. Samtidigt föll rörelseresultatet med 12 procent till 5,3 miljoner kronor, rörelsemarginalen på omsättningen minskade därmed från 14 till 9,4 procent. Personalstyrkan ökade från 23 till 31 snittanställda.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

BCW

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.