söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Uppsägningar på OTW

Publicerad: 29 maj 2023, 07:51

Aller-ägda OTW kompetensväxlar från klassiska journalisttjänster till sociala medier. "Hela branschen befinner sig i en omställning och så även vi." säger OTW:s vd Rasumus Winther.

Ämnen i artikeln:

OTW

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


De senaste veckorna har Aller-ägda contentbyrån OTW sagt upp fyra tjänster. Tjänsterna har främst varit inom klassisk contentproduktion. I stället har man anställt tre personer med kompetens inom bland annat sociala medier.

– Hela branschen befinner sig i en omställning och så även vi. När det sker såna förändringar behöver man ibland ta obekväma beslut och växla en del kompetens. Det tror jag många gör just nu, inte minst med tanke på det ekonomiska läget i samhället, säger Rasmus Winther, vd på OTW.

Enligt OTW-vd:n jobbar man konstant med kompetensutveckling av medarbetarna men att det inte var aktuellt i det här fallet.

Kan det bli aktuellt att växla ytterligare kompetens framöver?
– Det är en volatil marknad men vi är en stabil aktör som haft en lönsam affär i över tio års tid. En viktig förklaring till det är att man måste förändras med tiden. Vi ser dock inte att vi behöver öka förändringsfrekvensen framöver.

Enligt OTW:s senaste bokslut, som avslutades i oktober 2022, steg byråintäkten 2022 till den högsta nivån någonsin, 126 miljoner. Samtidigt sjönk EBITDA-marginalen från 25,2 till 23,7 miljoner kronor. Sedan dess beskriver Rasmus Winther som att OTW rent ekonomiskt "ligger där vi ska".

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev