Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Varsel på F&B Factory

Publicerad: 13 december 2019, 14:01

Forsman & Bodenfors vd Silla Levin.

Totalt försvinner åtta tjänster från F&B Factory.


Ämnen i artikeln:

Silla LevinForsman & Bodenfors

I augusti meddelade Forsman & Bodenfors att de skulle komma att dela upp sin svenska verksamhet i två – en reklambyråavdelning och en med ett erbjudande inom  content, produktion och media. Samtidigt valde man att lägga ned varumärkena F&B Factory, som var reklambyråns produktionsbyrå och F&B Studios. Förändringen kom ett år efter att 16 personer, främst originalare och formgivare, fått lämna F&B Factory.

– Man ser att stora delar av marknaden rör sig åt det här hållet. Är du köpare i dag, är den en hygienfaktor att ha en byrå med allt på plats. Vi gjorde ett strategiskt val för många år sedan genom starten av våra dotterbolag för att bidra med fler delar i kedjan, men nu ser vi behovet av än tajtare processer, berättade Forsman & Bodenfors vd Silla Levin i samband med nyheten.

Den nya avdelningen hade då ett 50-tal medarbetare.

Nu kan Resumé berätta att den drabbas av ytterligare varsel. Totalt rör det sig om åtta tjänster och just nu pågår fackliga förhandlingar mellan parterna.

– Bakgrunden till det är att några kunder förändrat sitt uppdrag hos oss. Det är förstås väldigt tråkigt och vi gör vad vi kan för att stötta de som behöver lämna oss, skriver Silla Levin i ett mejl till Resumé och fortsätter:

– Vi är i dag bra rustade för att möta snabba förändringar, men vi behöver trots allt anpassa oss när kunder förändrar sina uppdrag. Men det är viktigt att komma ihåg att Factory är en verksamhet med över trettio anställda, även efter den här förändringen.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.