Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Vd:n om 2020: ”Smäller det nu?”

Publicerad: 30 juli 2021, 07:03

Andreas Ibohm och Jonathan Knape.

När coronapandemin bröt ut var Filmic Art redo att totalt stänga ner. Men det tog en helt annan vändning. ”Sen började det rasa in jobb som aldrig förr”, berättar vd:n Jonathan Knape i ett pressmeddelande.


Animationsbolaget Filmic Art har arbetat med kampanjer för Google Chromebook, Lantmännen och Telia. När pandemin slog till påmindes bolaget om krisen 2009, när bolaget endast klarade sig på grund av sin storlek. 

– Smäller det nu? Det var vår första tanke. 2009 satt vi i en liten källarlokal med bara ett par anställda, då kunde vi ta små produktioner och ändå överleva. I dag har vi en större kostym, stora lokaler, mycket dyr och tung hårdvara för animation och är betydligt mer känsliga för tapp i inkommande jobb, säger vd och creative director Jonathan Knape i ett pressmeddelande.

I stället för en smäll neråt så vände kurvorna uppåt. Omsättningen ökade med 36,8 procent till 10,4 miljoner, och rörelseresultatet gick från 96 000 till 1,9 miljoner kronor. Man har inte heller behövt ta del av några stöd eller bidrag.

– Vi hade förberett och kollat upp alla tänkbara stödåtgärder och besparingar på utgifter. Vi hade ett tapp i några dagar när branschen höll andan, och vi skickade hem personalen en enda dag. Men sen började det rasa in jobb som aldrig förr, så de fick komma tillbaka och vi sökte aldrig några stödpengar, säger Jonathan Knape.

Förutom att man hållit i gång verksamheten har man också kunnat anställa två nya medarbetare.

Nyckeltal

Omsättning: 10,4 mkr (7,6 mkr)

Rörelseresultat: 1,9 mkr (96 tkr)

Antal heltidsanställda: 8 (6)

Soliditet: 52,5 procent (46,8 procent)

 

Alicia Price

Reporter

alicia.price@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.