Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Vd:n om M&C Saatchi Londons kris: ”Påverkar inte oss i Sverige”

Publicerad: 12 december 2019, 09:51

Bjarte Eide, vd på M&C Saatchi Stockholm.

Foto: Pressbild

M&C Saatchi London skakas av en bokföringsskandal som fått byråns grundare Maurice Saatchi att avgå. Enligt Bjarte Eide, vd på M&C Saatchi Stockholm, får krisen ingen påverkan på övriga marknader.


Ämnen i artikeln:

M&C SaatchiBjarte Eide

M&C Saatchi London går igenom en minst sagt skakig period. I början av december föll den brittiska byråns aktiekurs med hela 40 procent sedan bolaget gick ut med att de tvingats justera ned resultatet med hela 11,6 miljoner pund, motsvarande cirka 148 miljoner kronor. Det efter en utredning om räknefel genomförd av PWC. 

I dagarna kom nyheten att Maurice Saatchi, som var med och grundade M&C Saatchi 1995, har lämnat byrån tillsammans med tre andra chefer som följd av skandalen. 

– Vi har accepterat valet att avgå som de här cheferna gjort. Vi är fast beslutade om att återställa farten och vinsten för verksamheten nu, sade byråns ordförande Jeremy Sinclair i ett uttalande.

Jeremy Sinclair grundade byrån tillsammans med Maurice Saatchi, men kommer till skillnad från sin tidigare kollega att stanna på sin post även framöver.

LÄS MER: ”Tredje året i rad med minskad omsättning för M&C Saatchi” 

Enligt Bjarte Eide, vd på M&C Saatchi Stockholm, får M&C Saatchi Londons kris ingen påverkan på övriga marknader. 

– M&C Saatchi London valde tidigare i år att ta en extraordinär engångskostnad efter bokföringsfel i 2 lokala bolag i 2018. I samråd med revisor implementeras nu en rad ändringar i styrning, styrelse och system för att säkra att liknande fel inte förekommer i framtiden. Vi i Sverige och nätverkets övriga 140 bolag påverkas inte, skriver han i ett melj till Resumé. 

Hur kommer det sig att ert varumärke inte drabbas av det här?
– M&C Saatchi London har agerat med öppenhet, kraft och vidtagit omedelbara åtgärder. Lärdomarna kommer göra oss starkare och bättre. M&C Saatchi har levererat ett av branschens bästa resultat, marginal och tillväxt – år efter år – så vi är trygga med att även aktien kommer att återhämta sig över tid.

Amanda Törner

Reporter

amanda.torner@resume.se

Ämnen i artikeln:

M&C SaatchiBjarte Eide

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.