Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Vd:n tvingades gå efter skandalresan

Publicerad: 28 november 2014, 09:44

Foto: Pressbild.

Ola Bergström avgick som vd på Omnicom Media Group efter anklagelser om sexuella trakasserier på byråresan till Mykonos. Han hävdar att han har en total minneslucka från kvällen, och att han kan ha blivit drogad eller fått ett "total global amnesi".


Ämnen i artikeln:

OMDPHDOmnicom

Ola Bergström slutade inte självmant som vd för OMG. Han tvingades bort från sitt jobb efter anklagelser om sexuella trakasserier från flera av sina kvinnliga anställda, enligt samstämmiga källor till Resumé. Men hans avgång skedde på eget initiativ, hävdar han själv och Nordenchefen Peter Gottfredsen.  

– Fakta är att Ola och jag hade ett möte omedelbart efter hemkomsten från Mykonos där han meddelade sin avgång. Jag accepterade hans uppsägelse och därefter var han inte något mer på kontoret, säger Peter Gottfredsen.

Enligt Resumés källor betedde sig Ola Bergström oacceptabelt mot flera av de kvinnliga medarbetarna under resan. Men han minns inte själv vad som hände under den sista kvällen då övertrampen ska ha inträffat. Enligt en namngiven läkare som Ola Bergström har besökt nyligen kan han ha drabbats av total global amnesi (minneslucka) eller blivit drogad.

Han förnekar att han druckit för mycket alkohol.   Dagen efter resan blev han kallad till möte med ledningsgruppen på OMG och informerades om sitt beteende.  
– Jag trodde att något hade hänt, typ att någon blivit skadad eller våldtagen. Men de började berätta att det handlade om mig. Det var som en blixt från klar himmel. Jag begrep ingenting.

Kort därefter bestämde han sig för att avgå.

Läs hela historien i veckans utgåva av Resumé. Ingen prenumeration? Lugn, det fixar du här.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

OMDPHDOmnicom

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.