Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

”Vi har inte fått något besked från Svenska Spel”

Publicerad: 29 augusti 2012, 08:10

Göran af Klercker.

Rykten sprids om att Carat kommer att tappa sin största kund Svenska Spel som just ny genomför en mediebyråupphandling. Det uppges också vara en bidragande orsak till att vd:n Amanda Koutra fick sparken. Uppgifterna dementeras av nye vd:n Göran af Klercker som avfärdar det hela som rena spekulationer. Enligt en källa till Resumé är inte heller en eventuell förlust av Svenska Spel något man skulle kunna få sparken för som vd.


Ämnen i artikeln:

Svenska SpelAmanda KoutraGöran af KlerckerCarat

På Svenska Spel har man inga kommentarer angående den pågående offentliga upphandlingen av mediebyrå. Carat har haft uppdraget i många år och det är byråns största kund.

När beskedet om Amanda Koutras sorti från Carat kom i går satte spekulationerna i gång om att det berodde på att byrån tappat Svenska Spel.

Men något sådant besked har inte Carat fått från Svenska Spel, enligt Göran af Klercker som vidhåller att det inte finns någon enskild händelse bakom beslutet att inte fortsätta med Amanda Koutra som vd.

– Det finns ingen enskild anledning eller orsak till detta beslut, utan   det är en samlad bedömning av hur styrelsen anser att vi skapar de bästa   förutsättningarna för Carat och Aegis Media koncernen att skapa   tillväxt. Vi har tittat på förutsättningarna för Carat och koncernen som helhet.  Och vi har kommit fram till att det bästa är att jag har ansvaret om  både för Carat och koncernen som helhet.

Svenska Spels medieinvesteringar låg på 300 miljoner kronor brutto i i fjol, enligt Sifo Reklammätningar.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.