Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Vinsten halverad för Onemotion

Publicerad: 3 mars 2021, 11:19

Under hösten 2020 har Onemotion anställt nya ansikten.

Coronapandemin vände Onemotions tillväxt till intäktstapp. Ett digitalt erbjudande har dock räddat lönsamheten.


Ämnen i artikeln:

Onemotion

Stockholmsbaserade Onemotion bygger numera sina intäkter på eventtjänster, reklamtjänster och PR. De har även ett kontor i Göteborg. 

När bolaget startade sitt föregående räkenskapsår, med start i augusti 2019, var det med vind i seglen. Tillväxten var stark i såväl reella tal som i marknadsandelar, och ett flertal stora avtal och avgörande affärer spikades. När coronapandemin kom i mars 2020 stannade försäljningen med nära 100 procent. 

”Tack och lov fanns en förhållandevis stor inneliggande orderstock som möjliggjorde att delar av resultatet kunde bibehållas. Stora delar av personalen korttidspermitterades under perioden mars till augusti. Under våren drevs ett omfattande utvecklingsarbete som under maj månad resulterade i lanseringen av en ny digital plattform för digitala events”, skriver Onemotion i förvaltningsberättelsen. 

När företaget nu summerar verksamhetsåret 2019/2020 står det klart att omsättningen krymper rejält, till 83,4 miljoner. Det är en minskning med cirka 20 Mkr jämfört med föregående verksamhetsår. 

Vinsten mer än halveras, från 2,6 Mkr föregående år till 800 000 kronor 2019/2020. 

”Ekonomiskt har lönsamheten kunnat återhämtas mot slutet av perioden, då bruttovinsten på de digitala tjänsterna är avsevärt högre dock sjunker omsättningen som en konsekvens av detta”, skriver företaget.

I början av räkenskapsåret, hösten 2019, plockades 1,2 Mkr ut ur bolaget i en kapitalförflyttning. Ingen ny utdelning har föreslagits baserat på årets resultat. 

Medelantalet anställda krympte till 33 personer, en minskning med fem personer. Efter att räkenskapsåret stängts har dock Onemotion anställt flera nya medarbetare. 

Onemotion 2019/2020

Nettoomsättning: 83,4 Mkr (104 Mkr)

Resultat efter finansiella poster: 804 000 kr (2,6 Mkr)

Soliditet: 39% (29%)

Medelantalet anställda: 33 (38)

Föregående räkenskapsårs siffror i parentes. 

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Onemotion

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.