Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Vinsten halverad – så blev coronavåren för pr-byrån

Publicerad: 14 juli 2020, 08:38

Patrik Westander, grundare av pr-byrån Westander.

Foto: Andreas Elgstrand

Pr-byrån Westander halverar vinsten under våren, till följd av coronapandemin. Sämst gick det i maj månad. ”Pr-marknaden känns stabil inför hösten”, säger vd:n Patrik Westander.


Ämnen i artikeln:

WestanderPatrik WestanderCoronaviruset

Coronakrisen har på kort tid skakat om världsekonomin, och den svenska kommunikationsbranschen är inget undantag. Resumé har sedan i mars rapporterat om varsel, uppsägningar, korttidspermitteringar och även konkurser i spåren av pandemin. 

Nu offentliggör pr-byrån Westander hur mycket bolaget tappade i intäkter under det första halvåret. Byrån gör dock fortfarande en vinst – om än halverad. Rörelseresultatet landar på 4,4 miljoner kronor under det första halvåret, vilket är en minskning med 4,5 miljoner kronor jämfört med det första halvåret 2019. 

– Trots coronakrisen och fluktuerande intäkter har vi varit lönsamma varje månad under första halvåret. Efterfrågan var som lägst under maj och sedan vände det snabbt till ett rekordresultat för juni, säger Westanders vd Patrik Westander.

Nettoeffekten av coronakrisen var mellan mars och maj negativ för Westanders byråintäkt, men vägdes upp av för bolaget rekordhöga intäkter under juni. Jämfört med föregående år minskade byråintäkten med 3,6 miljoner kronor, motsvarande 12 procent. Den landar på 25,5 miljoner kronor för den första halvan av 2020. 

– Pr-marknaden känns stabil inför hösten och på Westander är vi peppade på att byta upp oss till nya kontorslokaler. Hittills har vi börjat andra halvåret lika bra som vi avslutade det första, säger Patrik Westander.

Westander har de senaste åren ökat byråintäkten, som 2019 landade på 52 miljoner kronor. På sikt jobbar Westander mot målet att bli en av Nordens största pr-byråer. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.