torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Vinsten krymper för Ny Studio

Publicerad: 30 juni 2020, 09:39

Designstudion Ny Studio ser både ett minskat resultat samt minskad vinst under 2019, men ser ljust på framtiden. ”Som läget är nu ser vi dock ett fortsatt starkt behov av våra specialistkompetenser”, skriver de i årsredovisningen.


Julia V. Caesar

julia.v.caesar@resume.se


Den Jönköpingsbaserade designstudion Ny Studio fyllde 30 under 2019, och arbetade under året med bolag som Husqvarna, Lundhags och Swedese. 

Under året minskande både intäkterna och resultatet något. Mellan 2018 och 2019 sjönk omsättningen från 42,9 miljoner kronor till 39,5 miljoner kronor. Bolaget går fortfarande med vinst, men den sjönk från 4,7 miljoner kronor till 1,9 miljoner kronor under året. Vinstmarginalen skrivs till 4 procent. 

Styrelsen föreslår en utdelning på 1 miljon kronor, alltså lite mer än hälften av årets vinst. 

Bolaget har ett medelantal anställda på 40 tjänster. 

”Vi arbetar kontinuerligt med att anpassa våra tjänster och arbetssätt för att fortsätta vara ett attraktivt val. Hur större företag köper konsulttjänster inom marknadsföring har förändrats under senare år, och inhouseproduktionen har ökat. Som läget är nu ser vi dock ett fortsatt starkt behov av våra specialistkompetenser”, skriver de i årsredovisningen. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev