Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Vinsten mer än halverad för Volt

Publicerad: 21 augusti 2020, 09:57

Volt vann i fjol 100-wattarens specialpris 100-fattaren, för sitt arbete tillsammans med Försvarsmakten.

En sjunkande vinst och byråintäkt till trots lämnar reklambyrån Volt ett starkt år bakom sig. Under året tillkom både nya kunder och medarbetare.


Ämnen i artikeln:

Volt

Reklambyrån Volt grundades 1990 och har redovisat en stabil intäktsökning de senaste åren. 2019 är inget undantag, även om resultatet sjunker något. Medan nettoomsättningen växer från 82,2 miljoner kronor till 86 miljoner kronor, krymper vinsten med flera miljoner kronor och landar på 2,7 miljoner kronor. Byråintäkten sjönk också något, och landade på 44,4 miljoner kronor. Det ger en vinstmarginal på cirka 6 procent. 

”2019 var ett stabilt år för Volt om än med något lägre resultat än föregående år 2018, men där vi fortsatte bygga byråns långsiktiga strategi och starka strukturkapital”, skriver Volt i förvaltningsberättelsen. 

Under året inkom flera nya kunder, bland andra Bris, Faktum, Pliktrådet, Spritmuseum, Swedavia, Utvalda Kex och Valio.

Under året anslöt sex nya medarbetare, och Volt har nu ett medelantal anställda på 44 personer. 

Under året delades en utdelning på fem miljoner kronor ut vid en extra stämma. 

Om Volt kommer att kunna fortsätta visa en ökad tillväxt under 2020 återstår att se. Reklambyrån skriver i årsredovisningen att de inte drabbats av några stora intäktsbortfall till följd av coronapandemin. Reklambyrån har arbetat hemifrån sedan mitten av mars, något som fungerat långt över förväntan. 

”Under första halvåret har vi inlett samarbete med flera nya kunder såsom Synoptik, DR24 och Stockholms Filmfestival. Vi har intensifierat nykundsarbetet vilket fortsätter att generera nya spännande möjligheter för byrån” avslutar man.

Volt 2019

Nettoomsättning: 86 miljoner kronor (82,3 Mkr)

Rörelseresultat: 2,7 miljoner kronor (7,7 Mkr)

Byråintäkt: 44,4 miljoner kronor (46 Mkr)

Medeltal anställda: 44 personer (40 Mkr) 

Siffror för 2018 i parentes

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Volt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.