Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Vizeum nu större än Carat

Publicerad: 12 augusti 2014, 10:53

Frippe Stenberg, vd på Vizeum.

Vizeum går emot marknadstrenden och ökar omsättningen med 5,4 procent. Nu omsätter de mer än systerbyrån Carat, som historiskt har varit större. Byrån redovisar dock minusresultat.


Ämnen i artikeln:

VizeumFrippe StenbergCarat

Den Dentsu Aegis-ägda mediebyrån Vizeum lyckas höja sin omsättning samtidigt som mediebyråmarknaden i sin helhet minskade med 3,9 procent 2013. Omsättningen landade på 1135 miljoner kronor, vilket gör byrån större än Carat som omsatte 992 Mkr i fjol. Byråintäkten blev 54 (52) Mkr.

– Vi fortsätter att gå starkt även under 2014 och utvecklar ständigt verksamheten inom Vizeum och med våra systerbolag inom Aegis. Det här är resultatet av ett riktigt team-arbete från hela Vizeum. Jag är fantastiskt stolt över alla som jobbar på Vizeum och som bidrar till att leverera för våra kunder, säger Frippe Stenberg, vd på Vizeum Sverige, i ett pressmeddelande.  

Men Vizeum redovisar ändå röda siffror. Rörelseresultatet förbättrades jämfört med 2012, men landade ändå på -1,6 miljoner kronor.

Nya kunder under fjolåret var bland annat BMW, AJ-produkter, Ving och Nordic Choice Hotels.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

VizeumFrippe StenbergCarat

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.