Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Volts byråintäkt över 50 miljoner kronor för första gången

Publicerad: 11 juli 2022, 09:33

Volt har stått lite på stället och stampat under pandemin, men under 2021 var första året som byrån nådde över 50 miljoner kronor i byråintäkt. Reklambyrån Volt grundades 1990 och har haft en stabil verksamhet sedan dess.


Ämnen i artikeln:

VoltBokslutNyheter

I årsredovisningen skriver Volt att de lyckats behålla kulturen och och de kreativa processerna på distans. Dessutom har byrån kunnat ta in flera stora kunder, bland andra, Arbetsförmedlingen, Elite hotels, FKP Scorpio, Froda, Hagastaden, HSB, M Sverige, Svenskt näringsliv och Polismyndigheten.

Under året har sju personer nyanställts och tre personer slutat. Samtidigt lämnade Henrik Stampe i december rollen som vd efter 21 år. Sofia Austern Björkman har tagit över, Henrik Stampe fortsätter på byrån i rollen som strateg och är styrelsens ordförande.

”Volts ledning har länge jobbat med att bygga en stabil verksamhet. Föregående års siffror visar på just detta, och att vi har klarat av att ta oss igenom pandemiåren på ett starkt sätt.”, kommenterar Sofia Austern Björkman kort i ett mejl till Resumé. 

Volt har under 2021 haft ett stort fokus på hållbarhetsfrågan och arbetar med det utifrån tre perspektiv; Social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet:
”Social hållbarhet sätter medarbetarna och deras välmående i fokus och vi är måna om att vara en del av branschen som driver åt rätt håll. Här fokuserar vi exempelvis på områden som jämställdhet och mångfald. Vi har i dag en ledningsgrupp där fyra av fem medlemmar är kvinnor och har även en majoritet av kvinnor bland våra skråansvariga {personalchefer). Gällande mångfald så

Vi har under 2021 haft en praktikant från Korta vägen. Det är en utbildning för personer med utländsk bakgrund som har läst minst två år på högskola eller universitet. Syftet med Korta vägen är att matcha företag och organisationer med nyanlända akademiker – för att kunna ge dem en snabbare takt ut i arbetslivet.”

Volt 2021

Nettoomsättning: 78 miljoner kronor (69,5 Mkr)

Rörelseresultat: 6,7 miljoner kronor (4,5 Mkr)

Byråintäkt: 52,6 miljoner kronor (44,5 Mkr)

Medeltal anställda: 49 personer (43 personer) 

Byråintäkt/anställd: 1,0 miljoner kronor (1,0 Mkr)

Siffror för 2020 i parentes

 

Nellie Pilsetnek

Reporter

nellie.pilsetnek@resume.se

Ämnen i artikeln:

VoltBokslutNyheter

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.