måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Volts ledningsgrupp går in som delägare i byrån: ”Vill stärka och utveckla”

Publicerad: 3 maj 2022, 09:46

Volt tar in ledningen som delägare i byrån.


Henrik Stampe satt som ensam ägare för Volt i omkring 10 år. Men nu blir det ändring på det. Ledningsgruppen går in som delägare och Sofia Austern Björkman fortsätter på posten som vd.

Ämnen i artikeln:

VoltHenrik StampeNyheter

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


– Den största fördelen med att vara ensam ägare är att jag har full kontroll över bolaget. En annan fördel är att de anställda på Volt aldrig kan hamna i eller bli klämda av en diskussion eller motstridighet mellan två delägare på byrån. Ytterligare en fördel är att vi är helt fria från eventuella inlåsningseffekter som ett delägande kan innebära, beroende på hur aktieägaravtalet ser ut, sa Henrik Stampe till Resumé i juni 2021

Vid årsskiftet 2022 fick Volt en ny vd i Sofia Austern Björkman då Henrik Stampe lämnade positionen efter 21 år som vd. Men nu går också ledningsgruppen in som delägare. 

LÄS MER: Ensamt ägande har sina fördelar 

– Att utöka delägarskapet är ett sätt för oss att spegla det mandat som byråns ledning fått att driva förändring och utveckling av Volts erbjudande, säger Sofia Austern Björkman, vd och delägare på Volt.

De senaste åren har varit stabila för Volt. Samarbeten har inletts med flera starka varumärken, bland annat AMF, Arbetsförmedlingen, Blocket, Polisen och Synoptik. Byrån har tecknat kollektivavtal och klarat sig undan pandemins omedelbara konsekvenser utan något statligt stöd.

När vd-bytet offentliggjordes i höstas beskrev Henrik Stampe det som ett sätt ”att stärka och utveckla byrån och dess ledarskap”. Volts nuvarande ledningsgrupp blir delägare jämte majoritetsägaren Henrik Stampe.

– En byrå står aldrig still utan utvecklas hela tiden, och med en bredare ägargrupp kan vi lyfta in fler perspektiv och sprida ansvaret för olika delar. Och apropå fler perspektiv är det positivt att vi nu får ett stort kvinnligt delägande. Ett medvetet steg som många fler i branschen också måste ta, fortsätter Sofia Austern Björkman.

De blir nya delägare i Volt:

Sofia Austern Björkman, vd

Ursula Borg, CFO/Vice vd

Sandra Kaludjercic Bergman, Byråchef

Elisabet Fischer, co-creative director

Jörgen Berglund, co-creative director

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev