tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Wenderfalck breddar strategiska kommunikations-erbjudandet

Publicerad: 11 februari 2020, 12:25

Wenderfalck breddar inom content marketing och influencersamarbeten.

Ämnen i artikeln:

Wenderfalck

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Wenderfalck har länge definierat sig själva som en byrå i gränslandet mellan reklam och pr. De senaste åren har man även lagt till content marketing i sitt erbjudande.

Nu rekryterar byrån Filip Sandén och Sofia Lundh med målet att utveckla erbjudandet ytterligare. Filip Sandén kommer närmast från en roll som account director på Make Your Mark och får uppdraget att utveckla Wenderfalcks content marketing-erbjudande. Sofia Lundh kommer i sin tur från influencernätverket Cube där hon haft en tjänst som client manager och business developer. Innan dess har hon flera års erfarenhet från mediebyhråerna Starcom och Phd. På Wenderfalck blir hon ansvarig för ”brand collaborations” där hon ska stärka byråns arbete med olika profiler.

– Allt fler uppdragsgivare ser, precis som vi, de tydliga synergieffekterna av att integrera fler discipliner för ökad effekt. Som kreativ byrå med kärnan i det förtjänta ser vi stora fördelar i att knyta till oss spetskompetens inom både content och brand collaborations för att skapa en nära integration med det kreativa. Därför känns det mycket bra att vi har lyckats rekrytera Filip och Sofia, säger Fredrik Jerresand, vd på Wenderfalck, i ett pressmeddelande.

FAKTA/Wenderfalck

Omsättning: 39,4 miljoner kronor
Rörelseresultat: 4 miljoner kronor

Antal anställda: 32

Alla siffror gäller räkenskapsåret 2018

Kunder i urval: Samsung, Apotek Hjärtat, Tre, Activision Blizzard

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev