Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Wenderfalck öppnar i Göteborg med guldäggsbelönad kreatörsduo

Publicerad: 27 maj 2021, 08:04

Anders Malm och Niklas Olovsson

Foto: Marcus Magnberg

Kreatörsduon Niklas Olovsson och Anders Malm vann ett guldägg förra veckan för ”The Spotify Parenthesis”. Nu lämnar de Milk för att starta upp Wenderfalcks kontor i Göteborg.

Ämnen i artikeln:

Wenderfalck

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Wenderfalck har sedan en tid tillbaka kunder baserade i Göteborg. Ett exempel är Essity som bland annat äger varumärkena Libero, Libresse och Tena. För hygienjätten gör kommunikationsbyrån både marknadskommunikation och corporate communications.

Under pandemin har Wenderfalck, liksom andra aktörer i branschen, hittat mer effektiva vägar att arbeta tillsammans på distans. I rekrytering av de medarbetare som skulle driva kontoret sökte därför byrån i hela Sverige eftersom det spelade mindre roll var personerna bor.

Av över hundra sökande till Wenderfalck föll valet på en kreatörsduo i Göteborg Art directorn Niklas Olovsson och copywritern Anders Malm har under de senaste tre åren arbetat tillsammans på Milk i Göteborg. De har bland annat varit med och tagit fram kampanjen ”The Spotify Parenthesis” som genererade byråns första guldägg i kategorin digitalt. Kontoret i Västsverige går under namnet ”Räkpalatset” enligt Wenderfalcks vd Fredrik Jerresand.  

– Vi utesluter inte att vi kan få fler göteborgare ombord längre fram - även om våra interna kanaler kommer riskera att duka under av ordvitsarna som nu flödar fritt.

Planerar ni att öppna upp fler kontor?
– Inte för tillfället. Däremot är vi helt öppna för att rekrytera från hela landet och även från utanför landets gränser. Vi vill ha den bästa kompetensen, oavsett var den finns.

Vad har ni för målsättning för verksamheten första året?
– Att fortsätta växa stabilt och organsikt och förvalta vårt kvalitativa pr-hantverk i kombination med vår kreativa och utmanande spets. Och att, när pandemin är över, åka på en riktigt härlig resa tillsammans hela byrån. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev