tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråer

Westander: Så har pandemin påverkat affären

Publicerad: 21 oktober 2020, 08:05

Patrik Westander, vd och grundare Westander.

Pr-byrån Westander kommunicerar att byråintäkten minskade med 4,5 miljoner till 33,7 mkr under årets första nio månader. Ett tapp på 12 procent jämfört med motsvarande period 2019. Vinstmarginalen halverades samtidigt från 24 till 12 procent.

Ämnen i artikeln:

PR-ByråerWestander

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Det är i ett pressmeddelande som Westander presenterar resultatet för årets tre första kvartal. Rörelseresultat blev 4,0 miljoner kronor under de första nio månaderna, en minskning med 5,4 miljoner jämfört med de första nio månaderna 2019.

– Vi är stolta och glada över att Westander har klarat coronakrisen utan allvarliga ekonomiska svårigheter och därmed inte har behövt söka statligt företagsstöd genom korttidspermittering. Skattebetalarnas pengar behövs i välfärden, säger vd Patrik Westander i en kommentar.

Enligt byrån hade coronakrisen störst påverkan på Westanders intäkter under maj månad. Samtidigt var företaget lönsamt varje månad under första halvåret och efterfrågan vände uppåt i juni. Under de senaste fyra månaderna har Westander överträffat den budgeterade vinsten.

Under de senaste åren har Westanders byråintäkt årligen ökat med 9 procent i genomsnitt, från 26 miljoner kronor 2011 till 52 miljoner 2019. Företagets expansionsmål på längre sikt är att bli en av Nordens största pr-byråer.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev