lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Acne bakom H&M:s lansering av Ivyrevel

Publicerad: 15 april 2016, 06:39

Bloggaren Kenza Zouiten i Ivyrevel. Foto: Pressbild

Acne står bakom varumärkesplattform och grafisk profil när det digitala modemärket Ivyrevel lanseras med H&M-gruppen.

Ämnen i artikeln:

BloggareBloggarAffärerReklambyråKenza ZouitenH&MAcneJesper AnderVarumärkesstrategiVarumärkeVarumärken

JL


Det var den 1 april som modebloggaren Kenza Zouiten berättade att hennes eget klädmärke Ivyrevel skulle gå i graven. Dagen efter avslöjade modetidningen Chic att svenska klädjätten H&M gått in som delägare i bolaget. Därefter rullade en kedja av spekulationer och förväntan i gång och den 7:e april presenterades Ivyrevel som H&M:s nya storsatsning.

Ivyrevels började jakten på partnerskap redan under sommaren 2015, dels på affärssidan och dels på den kreativa sidan. H&M äger i dag 20 procent av bolaget.

Nu kan Resumé rapportera att Acne är den byrå som fått uppdraget att relansera Ivyrevel. Acne står bakom varumärkesplattform, ny sajt, logga, grafisk profil, emballage, tonalitet och fotografiskt manér för Ivyrevel.

– Vi började med att omformulera och vässa vår varumärkesplattform – vår vision och vårt syfte – och fortsatte med visuell identitet, branding, tonalitet och digitalt utförande, både design men också fotomanér. Vi tittade överallt! Genom att jobba med ett tajt kärnteam på Acne – istället för flera olika byråer – kunde vi snabbt, intensivt och kostnadseffektivt och uppfylla alla våra behov och önskemål, säger Aleks Subosic, medgrundare Ivyrevel och som har delat vd-skap med Dejan Subosic, i en kommentar.

Jesper Ander, vd på Acne Advertising, säger:

– Vi är enormt glada och stolta över vad vi har skapat tillsammans. Samarbetet är också ett bevis på vår kapacitet att handplocka ett kärnteam från flera olika discipliner inom Acne som leder arbetet från A till Ö.

Ivyrevels ambitioner är att vara ett internationellt modehus för kvinnor och att sätta agendan inom digital innovation.

– Det orubbliga, bergfasta driv och otroliga engagemanget och passionen som det här gänget har är något väldigt ovanligt och fantastiskt att se, säger Adam Springfeldt, medgrundare och creative officer på Acne.

Ivyrevel grundades 2012 av Dejan Subosic, Aleks Subosic, Kenza Zouiten och Gustav Springfeldt.

På Acnes kundlista finns bland annat IKEA, Spotify, Audi och Max Hamburgare.

LÄS MER: Så går Acnes reklamdel

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev