Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Airbus vill öka genomslaget – väljer pr-byrå i Sverige

Publicerad: 24 november 2022, 12:00

Flyplanstillverkaren behöver öka sin mediala närvaro i Norden och väljer Objectif Sthlm som ny pr-byrå på den svenska marknaden.

Ämnen i artikeln:

Nyheter

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Objectif Sthlm kommer tillsammans med sju andra pr-byråer på respektive marknad i de nordiska och baltiska länderna att leda denna satsning. Airbus är främst är känt som en flygplanstillverkare, men levererar också helikoptrar och tjänster till flyg- och rymdsektorn.

I upphandlingen av nya byråer på de nordiska och baltiska marknaderna presenterade de sju byråerna ett gemensamt förslag med strategi och idé. Den danska pr-byrån Primetime ledde pitcharbetet och kommer agera leadbyrå åt Airbus i Norden/Baltikum.

– Vi är otroligt glada och stolta att få börja arbeta med ett så anrikt och välkänt varumärke som Airbus. Vi hade tidigt i processen spännande dialoger med kunden och ser fram emot att, tillsammans med de andra byråerna i Norden, få starta i gång de idéer vi presenterade, säger Freddie Arnesson, grundare Objectif Sthlm.

Objectif Sthlm kommer att arbeta tillsammans med en nordisk uppsättning i Norden och Baltikum, främst baserade på byråer som ingår i Edelman-nätverket: i Norge: Dinamo PR, i Danmark: Primetime, i Finland: Kaiku Group, på Island: KOM Consulting at Hafnartorg, i Estland: AS Corpore, i Lettland: Komunikaciju agentura och i Litauen PR Service.

Det strategiska och operativa PR-arbetet med Airbus innefattar i huvudsak mediarelationer, krishantering, varumärkes- och budskapsstrategier samt kampanj-aktiveringar på den svenska marknaden.

Om Objectif Sthlm:

Grundades 2018 med visionen att bli den bästa kommunikationsbyrån för utmanare, startups och techbolag. Jobbar idag med kunder som HP, Paypal, Epassi, Airbus, Shell, Växa Sverige, Cliff Barnes, Sue Ellen för att nämna några. Erbjuder tjänster inom pr, sociala medier samt studioproduktion.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev