lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Åkestam Holst gick till konkurrenten – här är Tre:s marknadschefs version

Publicerad: 18 januari 2017, 13:34

Åkestam Holst var med och tog fram konceptet "Never stop sharing". Enligt Tre:s marknadschef Kalle Eliason var byråns byte till Tele2 odramatiskt.

Ingo blev operatören Tre:s huvudbyrå efter Åkestam Holsts byte till Tele2. Enligt Kalle Eliason handlade det om att operatören ville jobba med en extern byrå i stället för två.


Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Resumé har under en längre tid försökt få tag på mobiloperatörens Tre:s marknadschef Kalle Eliason sedan Åkestam Holst bröt samarbetet för att bli konkurrenten Tele2:s huvudbyrå. I dag jobbar Tre med Ingo både på konsument- och företagsmarknaden tillsammans med operatörens inhouseavdelning. Nu väljer marknadschefen att ge sin version av det inträffade.

– Innan sommaren förklarade jag för båda byråerna att vi avsåg att bara jobba med en extern byrå i samband med att vi skapade en marknadsenhet med företag och konsument tillsammans. Vi hade presenterat vår kravbild och någonstans här började Åkestam Holst att jobba med Tele2. Det var något förvånande, men inte helt överraskande, säger Kalle Eliason till Resumé.

Varför väljer ni att jobba med en byrå i stället för två?
– Det handlar först och främst om att hålla ihop varumärkeskonceptet och det visuella uttrycket i varumärket, de underlättar också internt där de kan jobba nära vår inhouse-avdelning och vi får möjlighet att jobba effektivare. Genom att de arbetat på företagssidan i tre år har Ingo bevisat sin kvalitet både kreativt och strategiskt.

Vad blir nästa steg. Kommer Ingo att ta fram ett nytt koncept eller jobbar ni på som vanligt?
– Vi har skrivit ett nytt avtal. I övrigt har vi jobbat på utifrån konceptet "Never stop sharing" där vi i mätningar har sett att vi skapat en ny bild av varumärket som vi vill utveckla. När Ingos satt på företagssidan arbetade med ett koncept som låg ton i ton med konsumentuttrycket så det var ingen dramatisk övergång.

Tre samarbetade med Åkestam Holst i två år.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev