Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Amazon Prime Video väljer B-Reel för nordisk lanseringskampanj

Publicerad: 3 mars 2021, 14:12

Lanseringskampanjen för Amazon Prime lanseras nu i veckan.

Streamingtjänsten Amazon Prime Video ökar sina investeringar på marknaderna i Sverige, Norge, Danmark och Finland en lokal varumärkeskampanj – och mer är att vänta. För den fulla lanseringen av tjänsten i Norden samarbetar bolaget med den kreativa byrån B-Reel.


Ämnen i artikeln:

B-ReelAmazon

Efter Amazons lansering på den svenska marknaden under hösten 2020 anser många bedömare att det är först när lojalitetsprogrammet Amazon Prime får fäste bland konsumenterna som e-handelsjätten kommer bli en föränderlig kraft för svensk e-handel på riktigt.

Lojalitetsprogrammet Amazon Prime har i dag över 150 miljoner medlemmar och i helhetslösningen ingår bland annat streamingtjänsten Amazon Prime Video som nu på allvar ger sig in i konkurrensen med bolag som Netflix, HBO Nordic, Viaplay och C More om de svenska tittarna.

Nu har B-Reel tagit fram en varumärkeskampanj för tjänsten. Valet av den kreativa byrån gjordes efter en omfattande pitch i de nordiska länderna.

Den fullt integrerade lanseringskampanjen ”Streaming is Believing” rullar ut denna vecka och innehåller en serie reklamfilmer, utomhus, digitalt, sociala medier, radio samt skräddarsydda graffitimålningar i flera större städer.

Se den första filmen nedan: 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

– Den här typen av chans kommer inte särskilt ofta, och att bli valda för en lansering av den här omfattningen är ett enormt erkännande för vårt team, säger Maja Beckman, brand director på B-Reel i en kommentar.

 

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

B-ReelAmazon

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.