Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Amnesty väljer Reform Act

Publicerad: 21 september 2017, 12:43

Bakre raden från vänster: Jacob Åström, CD, Mikael Arman, projektledare, Petter Törqvist, AD, Emelie Signal, designer. Främre raden från vänster: Anna Sahlin, copywriter, Viken Wetlesen, kundansvarig och byråchef, Josephine Moghim-kha, produktionsledare

Foto: Reform Act

Amnesty International Sverige väljer Reform Act som huvudbyrå och leverantör av kommunikation.


Ämnen i artikeln:

Reform ActByråvalAmnesty

Samarbetet mellan Amnesty och Reform Act är redan igång och förra veckan lanserades den första kampanjen, "Shout for Freedom".

I pitchen letade Amnesty efter en byrå som kunde leverera en helhetslösning och samtidigt hjälpa dem växa.

– Vi behöver en partner som kan omsätta varumärkesstrategi och tillväxtmål till strategisk kommunikation och kreativa koncept. Därför valde vi Reform Act. De delar våra värderingar och har den kompetens och spets vi söker, säger Sofia Fjellestad, chef Kommunikation och fundraising på Amnesty.

"Shout for Freedom"s syfte är att lyfta de tystade rösterna i samhället. I Amnestys rekrytingsarbete försöker de ofta få folk på stan att skriva på listor medan de den här gången skulle "skrika på". Istället för att skrika in i ett papper användes ett stort öra som registrerade och sparade alla skrik för framtida publicering.

– Briefen var att ta fram ett övergripande koncept för Amnesty. Lösningen låg i att hitta kärnan av vad organisationen handlar om: engagemang och modiga människor. Där en röst gör skillnad. Vi är mycket stolta över att Amnesty valde oss. Att få jobba med en av världens viktigaste människorättsorganisationer är hedrande, säger Viken Wetlesen, byråchef på Reform Act.

Kampanjen kommer under hösten att åka runt till olika gymnasieskolor och samla in skrik, förhoppningen är att få in flera timmar av frihetskrik och i slutändan kunna påverka kambodjanska myndigheter till att släppa den fängslade människorättsförsvararen Tep Vanny. Vanny fängslades 2012 efter att hon organiserat samhällsgrupper för protester mot företags utvecklingsplaner som skulle påverkat lokalbefolkningen i Kambodja negativt.

Nyligen skrev Reform Act även på avtal med biståndsorganisationen Diakonia och Hyresgästföreningen.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Reform ActByråvalAmnesty

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.