Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Berntzon Bylund blir Fazer Bageris huvudbyrå

Publicerad: 10 juni 2022, 07:49

Från vänster: Jesper Löfgren, Patrik Dunard, Hanna Carlsson, Therese Vennberg, Hilda Björkman, Tove Lundgren, Daniel Holmgren, Joachim Berntzon.

Foto: Fredrik Göras.

Efter en pitchprocess som inleddes under våren står det nu klart att Fazer Bageri väljer Berntzon Bylund som sin nya huvudbyrå i Sverige.


Ämnen i artikeln:

FazerBerntzonBylundByråvalNyheter

Fazer Bageri har en en stark närvaro i Sverige, med tre stora bagerier i Umeå, Eskilstuna och Lidköping. Sortimentet inkluderar alltifrån råg, havre och fullkornsbröd och svenska favoriter som kanelbullar och limpa. 

Nu har man efter en pitchprocess som inleddes under våren valt Berntzon Bylund som sin nya huvudbyrå i Sverige, med det långsiktiga målet att öka Fazer Bageris varumärkeskännedom på den svenska marknaden. 

”Vi har letat efter en strategisk byråpartner som förstår vår utmaning på djupet och kan hjälpa oss med både produktlanseringar och varumärkesarbete”, säger Therese Vennberg, senior brand marketing & portfolio manager på Fazer Bageri, i ett pressmeddelande. 

Uppdraget omfattar all typ av marknadskommunikation, såväl i köpta som egna kanaler, i Sverige. Samarbetet börjar med en brödlansering som ska kommuniceras i höst, och fortsätter med ett varumärkesarbete.

Jesper Löfgren, client director på Berntzon Bylund, kommenterar:

”Bröd är något som alla har en relation till, men det har blivit ett segment där alla varumärken gör ungefär samma sak i sin kommunikation. Vi ser ett tillfälle att göra något annorlunda samtidigt som vi bygger vidare på Fazer Bageris kärnvärden och successivt stärker varumärket. Vi klickade med Therese och teamet direkt och ser fram emot att jobba med en kund som vågar sticka ut och gå sin egen väg.” 

Arbetsgrupp

Berntzon Bylund:

Client director: Jesper Löfgren

Creative director: Patrik Dunard

Copywriter: Daniel Holmgren

Strategy & planning: Joachim Berntzon

Production manager: Hanna Carlsson

Social media creative: Ebba Lindblom

Design director: Dominic Pickard

Fazer Bageri:

Marketing director: Hilda Björkman

Sr. brand marketing & portfolio manager: Therese Vennberg

Brand & portfolio manager: Tove Lundgren 

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.