söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Björn Borg och Nord DDB går skilda vägar – satsar på inhouse

Publicerad: 23 januari 2020, 13:31

I maj 2018 valde Björn Borg att inleda ett samarbete med Nord DDB. I slutet av förra året bröt man med reklambyrån. Den tillförordnade marknadschefen har valt att inte gå ut i upphandling.

Ämnen i artikeln:

Nord DDBBjörn Borg

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Efter ett samarbete med NoA-byrån Round & Round, som löpte fram till byråns nedläggning 2018, valde sportmodevarumärket Nord DDD som reklambyrå för att stärka positionen inom sportmode på alla marknader. I september samma år gick byrån ut med lanseringskampanjen ”Chase the exerhighs”, som under våren gav Guldblick till Petter Swanberg, Clara Uddman och Jesper Hellzén.

Under fjolåret har samarbetet genererat kampanjer med konventionella grepp. Bland annat blockchain-baserade ”Marriage unlocked” som vann brons i kategorin Social & Influencer Lions under Cannes Lions.

Under slutet av hösten avslutades samarbetet. Enligt en talesperson för varumärket kommer Björn Borg inte att gå ut i en reklambyråupphandling. I stället kommer inhouseavdelningen ta kreativt huvudansvar.

Björn Borg har under perioden rapporterat starka försäljningssiffror. Under tredje kvartalet 2019 landade omsättningen på 230 miljoner kronor i det tredje kvartalet, vilket är 13,5 procent högre än motsvarande kvartal i fjol. Rörelseresultatet minskade dock till 33 mkr jämfört med 37 mkr.

Patriksson är Björn Borgs pr-byrå på den svenska marknaden.

– Vi har varit väldigt nöjda med vårt samarbete med Nord DDB och hela den arbetsgrupp vi fått möjlighet att arbeta med, där vi tillsammans skapat kampanjer som vi är stolta över. Vi kommer inte gå ut i upphandling utan kommer förändra sättet vi arbetar på. Vi kommer fortsätta bygga ett starkt sportmodevarumärke där vi vill inspirera fler människor till att träna, för vi tror starkt på att genom träning har alla möjlighet att bli sin egen bästa version, säger Emma Bengtsson Brand Communications Manager till Resumé.

– Vi kommer fokusera på att vara mer närvarande hos slutkund, varje dag, hela året runt. Det gör vi genom en rad aktiviteter, sponsorskap och events. En annan del i vår resa framåt är att samarbeta med starka individer som har samma tro på träning som vi, där Joel Kinnaman är ett exempel på en ny långsiktig global partner.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev