Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Blomquist och Most Studios med när försäkringsutmanare lanseras

Publicerad: 26 oktober 2020, 10:22

Mikael Rubinsson, Blomquist, Annika Saramies, Gofido och Tobias Lundkvist, Most Studios.

Foto: Press

När försäkringsbolagsutmanaren Gofido släpps är det tillsammans med kommunikationsbyråerna Most Studios och Blomquist, som tagit fram bland annat varumärkesplattform, visuell design och lanseringskampanj.


Drygt ett år har gått sedan det blev känt att sparekonomen Claes Hemberg, Annika Saramies, före detta vd på Avanza Pension, Stefan Mahlstein, tidigare affärsutvecklingschef på Avanza, och Gertrud Hack, tidigare Tysklandschef på Avanza, gått ihop för att grunda försäkringsbolagsutmanaren Gofido. Namnet anspelar dels på aktivitet genom ordet Go, och på det populära hundnamnet Fido som ska symbolisera ett försäkringsbolag som alltid vaktar kundens hem och saker.

Det var också under förra hösten som ett samarbete med kommunikationsbyråerna Most Studios och Blomquist inleddes, som under året har gjort tjänsten redo för lansering. Medan Blomquist har tagit fram en varumärkesplattform, en lanseringskampanj samt genomfört kundresearch har Most Studios skapat interaktionsdesign och visuell design för sajten. 

– Nu är de viktiga bitarna inför lansering på plats. Vi har tydliga riktlinjer för varumärket och en egen tonalitet, som såklart skiljer sig från hur traditionella försäkringsbolag uttrycker sig. Lanseringskampanjen testas nu, så vi kan sätta det sista inför välkomnandet av kunder, säger Mikael Rubinsson, vd & projektledare på Blomquist, i ett pressmeddelande.

Foto: Press

Arbetsgrupp

Blomquist:

Jonas Serrander – Kreatör

Stina-Marie Olsson – Creative Director

Erik Sederowsky – Kreatör

Amanda Frykberg – Kreatör

Mikael Rosén – Kreatör

Helena Lager – Design Director

Mikael Rubinsson – Projektledare

Helena Wallentin – Produktionsledare

Clara Axner – Digital Planner

 

Most Studios:

Oskar Pettersson – Design Director

Emmy Danielsson – UX & UI Designer

Elise Anglert – UX & UI Designer

Simon Persson – Product Owner

Estelle Bunner – Project Manager

Tobias Lundqvist – Account Director

 

Mediabyrå: Pineberry

 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.