lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

BMW i byråpitch – Brindfors kan förlora uppdraget

Publicerad: 10 augusti 2016, 09:14

Tina Jarlerud är marknadschef på BMW. Foto: Magnus Fond/Press

Biljätten BMW ger sig ut i pitch om reklambyrå. Därmed riskerar MullenLowe Brindfors att förlora uppdraget efter tre år.

Ämnen i artikeln:

ReklambyråerBilreklamPitchReklambyråBMWMullenLowe BrindforsJesper KlingBrindforsVarumärkeVarumärken

JL


Under 2013 vann MullenLowe Brindfors BMW Sverige som ny kund. Sedan dess har BMW med byråns hjälp gjort hela 30 stycken produktlanseringar.

Nu kan det vara slut på samarbetet. BMW går nämligen ut i byråpitch. Det ingår i policyn att genomföra en upphandling av den här typen av avtal efter tre år.

– I samband med detta ser vi över hela vår byråstruktur samt hur vårt behov ser ut idag och framåt. Detta för att se till så att vi har stöd av rätt kompetenser i takt med de stora förändringar som sker både vad gäller köpprocessen och mediekonsumtion, samt det faktum att BMW haft en fantastisk försäljningsutveckling de senaste åren och är idag Sveriges tredje största bilmärke, säger marknadschefen Tina Jarlerud, tidigare projektledare på MullenLowe Brindfors.

Är ni inte nöjda med MullenLowe Brindfors som byrå?
– MullenLowe Brindfors gör ett fantastiskt arbete för oss.

Söker ni en eller flera byråer?
– Om valet faller på MullenLowe Brindfors igen eller om vi kommer att arbeta med en eller flera andra byråer återstår att se när vi är klara med processen.

Enligt Jesper Kling, vd på MullenLowe Brindfors, är BMW en mycket viktig kund för dem. De deltar även i den nya pitchen.

– Förutsättningarna med avtalstid och ny upphandling har varit tydliga från början så det finns inget drama i detta för vår del. Jag vill inte spekulera i utfallet.

Hur går det för MullenLowe Brindfors?
– Första halvåret har varit prövande, men samtidigt gjort framtiden mer spännande. Just nu har vi flera intressanta diskussioner men inget som vi kan berätta mer om i det här läget.

BMW Sverige har tidigare haft Jung von Matt som reklambyrå.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev