Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Bold vinner jätteuppdrag för amerikansk tv-kanal

Publicerad: 21 mars 2018, 13:48

Svenska designbyrån Bold får uppdraget att ta fram en ny varumärkesidentitet för den amerikanska tv-kanalen Link TV.


Ämnen i artikeln:

ByråvalOskar LübeckBold

Link TV är baserad i Los Angeles och har en räckvidd på omkring 86,5 miljoner tittare. Den icke-kommersiella kanalen riktar sig främst till personer med ett stort samhällsintresse. Utbudet består av dokumentärer och nyhetsprogram inom konst och underhållning, kultur och samhälle samt miljö. De främsta konkurrenterna ser kanalen som CNN, Viceland och Washington Post.

Nu får designbyrån Bold uppdraget att ta fram en ny varumärkesidentitet för kanalen.

– Det viktigaste för oss i vårt sökande efter en kreativ byrå var att hitta en partner som inte bara erbjuder hög kreativ nivå utan också har ett internationellt kulturperspektiv och dessutom en djup kunskap om att skapa identiteter för TV-kanaler. Bold stod överst på vår önskelista. säger Hiawatha Bradley som är director of creative services, KCET/LINK.

De första kontakterna mellan Link TV och Bold togs i slutet av 2017 efter att bolaget sett Bolds arbete för andra kunder. Framöver kommer Bold hjälpa till med att ta fram en ny varumärkesstrategi, positionering och identitet.

– Det känns otroligt spännande att få hjälpa Link på den här resan. Både ur ett strategiskt och designmässigt perspektiv. Link har ju en enorm räckvidd och därmed potential att skapa förändring och ökat intresse för globala nyheter och kultur i den amerikanska allmänheten. Ett drömuppdrag för oss, helt klart, säger Oskar Lübeck, grundare och executive creative director på Bold.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

ByråvalOskar LübeckBold

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.