Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Bsmarts prestigeuppdrag för Mojang – byråns största jobb någonsin

Publicerad: 10 december 2020, 09:57

Svenska Bsmart har tagit fram en trailer för lanseringen av spelet ”Minecraft Dungeons” som går över alla plattformar världen över. ”Det här visar att vi kan ta oss an större uppdrag”, säger vd:n Akram Janzi.


Ämnen i artikeln:

BsmartMojangMinecraft

Bsmart har arbetat ihop med Mojang i olika projekt under tre års tid. Under perioden har de också pitchat på större uppdrag bland annat relasetrailern för Minecraft Dungeons. I en pitch med internationell konkurrens kammade Bsmart hem uppdraget

– Det är självklart en attraktiv uppdragsgivare att jobba med så klart och uppdraget visar på den breddningen av vårt erbjudande där vi vill ligga. Från idé, via manus och storyboard till produktion. Ett väldigt roligt projekt där vi jobbar över hela linjen, säger Akram Janzi till Resumé.  

Han berättar att det har varit många feedbackvändor mellan Stockholm och Kalifornien fram till att kampanjen lanserades för några veckor sedan, trailern rullas ut globalt över flera olika spelplattformar – Playstation, Xbox, PC och Nintendo. 

– Det här visar att vi kan ta oss an större uppdrag och lösa svårare problem under längre tid. Förhoppningsvis kommer det här bana väg för fler större projekt framöver.  

Vad innebar uppdraget intäktsmässigt?
– Det var en bra budget som gjorde framför allt att vi kunde göra en ordentlig satsning på musiken och ta in en hel orkester på 52 personer i Budapest för att spela in under ledning av Frid & Frid (Sommaren 85 i SVT med flera reds anm).

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Ämnen i artikeln:

BsmartMojangMinecraft

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.