Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Byråval

Bygg-Ole byter till Pool – efter 26 år

Publicerad: 3 december 2014, 13:29

Pool har vunnit pitchen för Nacka Trä & Byggvaror, som äger både Bygg-Ole och Nacka Trä. Företaget har jobbat med Blomquist i 26 år.


Det klassiska bygghandelsföretaget vill ha en ny approach på marknaden och har valt Pool för att lyckas med det – Bygg-Ole firar 70 år som bygghandelsföretag under nästa år.

– Vi ser fram emot ett mycket spännande och givande arbete tillsammans när vi nu tar nya grepp och laddar för de kommande 70 åren med start, säger Åsa Karlsson, reklam- och kommunikationschef på Bygg-Ole i en kommentar.

Hon menar att Pool med sin kreativitet och strategiska approach är rätt partner för att utmana Bygg-Ole i sina "valda sanningar" och att det inte bara är varumärket som får ny vitalitet, utan också att man får en nystart internt.

Initialt arbetar man strategiskt och planen är att det ska mynna ut i ett antal kommunikationslösningar under nästa år.

Det vill säga då Bygg-Ole firar 70 år som bygghandelsföretag.

Bygg-Ole avslutar ett 26-årigt samarbete med Blomquist Annonsbyrå genom valet av Pool.

– Det har varit en process att avsluta ett sådant långsiktigt, nära och djupt samarbete och vi är väldigt tacksamma för allt engagemang och den lojalitet de har visat under alla år, säger Åsa Karlsson i en kommentar.

Pools strateg, Martin Ridderfors, menar att Bygg-Ole har de egenskaper som krävs för att man som byrå ska kunna leverera en verkligt stark upplevelse till kunderna.

– Det ska bli roligt att få arbeta med en verksamhet med både starka traditioner och öppenhet för nya vägar när det gäller kommunikationen, säger han i en kommentar.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.